"Sonsuza kadar koruyacağız, yaşatacağız"

Yurt genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü anma etkinlikleri düzenlendi. Kapaklı Atatürk Anıtı'nda başlayan ve Kapaklı Anadolu Lisesi'nde devam e

GÜNDEM 10.11.2018 15:39:00 0
"Sonsuza kadar koruyacağız, yaşatacağız"

10 Kasım Atatürk'ü anma programı kapsamında Kapaklı Belediye Meydanı Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma töreni düzenlendi. Çelenk sunma törenine Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Fevzi Bayram, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu,  siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

ÇELENK SUNDULAR

 

Kapaklı Belediye Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törende sırasıyla Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve siyasi parti temsilcileri de anıta çelenk sundu. Çelenk sunumunun ardından tören 2 dakikalık saygı duruşu ile devam etti. 2 dakika boyunca vatandaşlar ve sürücüler saygı duruşunda bulunurken ilçede hayat durdu. Belediye meydanında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla tören sona erdi.

 

"O AYDIN VE SAVAŞÇI BİR TOPLULUKTUR"

 

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenin ardından saat 10:00’da da Kapaklı Anadolu Lisesi'nde program düzenlendi. Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Türk, "İki Mustafa Kemal vardır; biri ben et ve kemik geçici Mustafa Kemal. İkinci Mustafa Kemal, onu 'Ben' kelimesiyle ifade edemem. O ben değil bizdir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve muvaffak olması gereken Mustafa Kemal odur” diye konuştu.

"SAYGIYLA ANIYORUZ"

 

Atatürk'ün Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneldiğine vurgu yapan Kapaklı Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Türk “Ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80’inci yılında saygıyla anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, savaşlardaki başarılarıyla büyük asker, yönetimiyle büyük bir devlet adamı; görüşlerindeki sağlamlık, doğruluk, geçerlilik, uluslar arası ilişkilerde güvenirlik, barış ve insan severlik değerleri ile de evrensel bir kişidir” dedi. Aynı çağda yaşayan, gerek kendi milletleri, gerekse dünya için endişe ve korku kaynağı olan bazı liderlerin, bugün ya unutulduğunu ya da kötü miraslarıyla anılır olduğunu kaydeden Türk, Atatürk’ün ise  sevgi ve saygı uyandırarak Türk milletini çağ ile tanıştırmaya gayret edip varlığını teminat altına almaya yöneldiğini dile getirdi.

 

OLAĞANÜSTÜ DEVRİMLER GERÇEKLEŞTİRMİŞ BİR İNKILAPÇI

 

Mustafa Kemal'in olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı olduğunu dile getiren Türk “Atatürk uluslararası anlayış, işbirliği, barış yolunda çaba göstermiş üstün kişi, olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı, sömürgecilik ve yayılmacılığa karşı savaşan ilk önder, insan haklarına saygılı, dünya barışın öncüsü, bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, dil, din, ırk ayrımı göstermeyen eşi olmayan devlet adamı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusudur” dedi.

 

“KALBİMİZDEKİ YERİ HİÇBİR ZAMAN DEĞİŞMEYECEK”

 

Çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, aydınlık Türkiye’nin simgesi, büyük devrimci ve düşünce adamı olan Atatürk’ün Türk milletinin kalbindeki erişilmez yerinin hiçbir zaman değişmeyeceğini vurgulayan Mustafa Türk “Atatürk’ün büyük eserim dediği laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetini ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütün olarak sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacağız. Asırların pek nadir olarak yetiştirdiği dâhilerden olan Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 80.yılında rahmet ve şükran ile anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

 

"ATATÜRK" ADLI ORATORYO İLE SONA ERDİ

Konuşmanın ardından ilçe genelinde düzenlenen şiiri yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmada üçüncü olan Hatice Top ödülünü Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant’ın elinden alırken, ikinci olan Ali Cengiz Gül’e ise ödülünü Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı verdi. Yarışmanın birinci Melek Akyapı da ödülünü Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy’ın elinden aldı. Ödül töreninin ardından Edebiyat, Müzik ve Beden Eğitimi öğretmenlerinin katkılarıyla hazırlanan ‘Sinevizyon gösterisi’ ve öğrencilerin ‘Atatürk’ adlı oratoryosu ilgiyle izlendi.

 

Haber / Özge MERİÇ