Erkılınç resmi müracaatını yaptı

Eylül ayın başında AK Parti'den Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Yılmaz Erkılınç, resmi başvurusunu dün yaptı. AK Parti'den resmi başvurusunu yapan ilk aday a

GÜNDEM 9.11.2018 20:15:00 0
Erkılınç resmi müracaatını yaptı

1964 yılında Niğde’de doğduğunu, Çerkezköy’den evlenerek hayatını Çerkezköy’de kurduğunu, 30 yılı aşkın süredir esnaflık yaptığını belirten Erkılınç, “Ülkemizde kötü gidişe dur diyen Sayın Cumhurbaşkanımız ve kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurmuş olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi ile ülkemizdeki kötü gidişe dur dediği gibi, ben de ilçemizdeki kötü yönetime dur diyebilmek için Adalet ve Kalkınma Partisi’nden aday adayı oldum.  Partimizden açık yüreklilikle aday adayı olan tüm arkadaşlarımın yolunun açık olmasını diliyorum” dedi.

 

“DEĞİŞİM VE GELİŞİMDEN PAYINA DÜŞENİ ALAMADI”

 

AK Parti’nin bir şahsın, bir zümrenin, bir grubun partisi değil, milletin uhdesinde kurulmuş, mazlumların duaları, mağdurların umutları ile bugünlere gelmiş bir parti olduğunu kaydeden Erkılınç “Bizler Anadolu’dan bir şekilde iş ve aş umuduyla buraya gelirken, Çerkezköy’ün kerpiç evlerini, dar sokaklarını sayıları bir parmağın elini geçmeyen esnafının günlük yaşam mücadelesini yaşamış gelişen Türkiye ile değişen Çerkezköy’ün değişimine tanıklık ettik. Ülkemiz hızla değişip gelişirken maalesef ilçemiz bu değişim ve bu gelişimden payına düşeni alamamıştır” dedi.

 

“AK PARTİ MİSYONUYLA DEĞİŞTİRECEĞİME İNANIYORUM”

 

4 buçuk yıldır CHP zihniyeti ile yönetilen Çerkezköy Belediyesi’nin ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla bir şeyler yapmaya çalıştığını, onu da tam manasıyla yapamadığını dile getiren Erkılınç “Çerkezköy halkının mevcut belediye ve belediye başkanının neleri yapıp neleri yapamadığını gördüğünün bilincindeyim ve önümüzdeki seçim sürecinde de AK Partili bir adayla ve özellikle de adaylığın bana verilmesi durumunda Çerkezköy’ün vizyonunu AK Parti misyonuyla değiştireceğime inanıyorum. Nereden gelmiş olursa olsun, bu şehirde yaşayan herkesi inanç, dil, memleket ayrımı yapmadan kucaklayacağımın ve eşit hizmet götüreceğimin sözünü huzurunuzda veriyorum” dedi.

 

“KABUL ETMEYECEĞİM”

 

Bu görev kendisine verilmezse, ne bir başkan yardımcılığı ne de bir meclis üyeliği görevini asla kabul etmeyeceğini söyleyen Erkılınç “Birileri elindeki makam gücüyle, birileri elindeki para gücüyle ilçemizde siyasete yön vermeye çalışırken ben hakkın ve halkın gücüne inanarak bu yola çıktım. AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Adayı olabilmek için bugün burada yaklaşık 5 aydan bu yana yürüttüğüm adaylık çalışmamı resmi başvurumu yaparak resmileştirdim. Bu sürecin her anında beni yalnız bırakmayan başta kıymetli eşim Ayşe hanıma çocuklarım Suzan ve Emircan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BAŞARILAR DİLİYORUM”

 

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe de “Belediye başkan aday adaylığı süreci partimizde başladı. Çerkezköy’de ilk müracaatını yapan aday adayı Yılmaz Erkılınç oldu. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. Kim olursa olsun AK Partili kadrolarla 2019 yılında belediyeyi devralacaklarına ve AK Partili kadrolarla halka hizmet edeceklerine inandığını söyleyen Erkılınç “Aday adayımıza çıktığı yolda başarılır diliyorum. Ailesini desteklerinden ötürü tebrik ediyorum. Bu işler aile özverisi ile oluyor. Aday adaylığı kendisine, teşkilatımıza ve Çerkezköy’e hayırlı olsun” dedi. Yılmaz Erkılınç, parti binası önünde toplanarak kendisine destek verenlere de teşekkür etti. AK Parti Çerkezköy Belediye Başkan Aday Adayları Nuran Yeşil ve Hasan İşcan da Yılmaz Erkılınç’ı tebrik ederek aday adaylığını hayırlı olmasını temenni etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU