Almanca Öğretmenler Günü Etkinliği'nin 2'ncisi düzenlendi

Trakya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu ve Goethe Enstitüsü işbirliği ile Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi'nde düzenlenen "2. Almanca Öğretmenler Günü" etkinliği yoğun ilgi gÃ

GÜNDEM 9.11.2018 20:12:00 0
Almanca Öğretmenler Günü Etkinliği

2'ncisi düzenlenen Almanca Öğretmenler Günü etkinliğine Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da bulunan okullarda çalışan Almanca öğretmenleri, Trakya, Namık Kemal ve Kırklareli üniversitelerinin Almanca Öğretmenleri, Alman Dili ve Edebiyatı ve Almanca Mütercim Tercümanlık Bölümleri'nde görev yapan çok sayıda öğretim elemanı ve Almanca öğretmen adayları ile birlikte öğrenciler katıldı.

 

ALMANCA ÖĞRETİM MATERYALİ HEDİYE EDİLDİ

 

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı ve Yabancı Diller Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sevinç Sakarya ve Maden ve Goethe Enstitüsü Müdür Yardımcısı Verena Sommerfeld'in açılış konuşmalarının ardından, çalıştaylar iki oturum halinde aynı anda 6 salonda düzenlendi. Düzenlenen çalıştaylarda, Annette Leukhart-Akkaya, Barbara Maier, Birsen Barış Akbaş, Doris Schmidt Balkış, Emine Karaca ve Doç. Dr. Mukadder Seyhan Yücel, Almanca’nın yeni yöntemsel yönelimlerle nasıl öğretilebileceğini, deney yaparak, müzik ve filmlerle öğrencilerin dil öğrenme konusunda nasıl daha fazla motive edilebileceğini ve günümüzde sınıf yönetiminin, ölçme ve değerlendirmenin nasıl olması gerektiğini aktardı. Cornelsen, Klett ve Türk Alman kitapevlerinden birer temsilci ve Goethe Enstitüsü Eğitim İşbirliği Müdürü Nurten Doğan'ın da birer sunumla katıldığı etkinliğin sonunda katılımcılara çok sayıda Almanca öğretim materyali hediye edildi.

 

 

Haber / Özge MERİÇ