Sıfır Atık Projesi değerlendirildi

Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy başkanlığında "Sıfır Atık Projesi" değerlendirme toplantısı düzenlendi. Kapaklı Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen değerlendirme toplant

GÜNDEM 8.11.2018 17:28:00 0
Sıfır Atık Projesi değerlendirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan “Sıfır Atık Projesi” değerlendirme toplantısı  kurum müdürlerinin de katılımıyla, Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy başkanlığında düzenlendi.


ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜME KAZANDIRILMASI HEDEFLENİYOR  

 

Sıfır Atık Projesi kapsamında düzenlenen değerlendirme toplantısında, yurt genelinde yürütülen proje ile israfın ve atık oluşumunun önüne geçilmesi, kaynakların daha verimli kullanılıp atıkların geri dönüşüme kazandırılması yoluyla tasarruf edilmesi hedeflendiği belirtildi.Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden katılan proje sorumlusu daire başkanı ve çevre mühendislerinin hazırladığı sunumda atıkların katı, organik, kimyasal gibi birden çok başlık altında toplanması ve ayıklanması anlatıldı. Kurumlara atık toplama kutuları yerleştirilmesindeki önem vurgulanarak, bütün kurumların koordineli çalışması gerektiğine dikkat çekildi. Toplantı proje hakkında katılımcıların görüş ve önerilerini paylaşmasıyla son buldu.

 

Haber / Özge MERİÇ