10 milyon fidan toprakla buluşturulacak

Kırklareli Pınarhisar'da gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" etkinliği düzenlendi. 

GÜNDEM 7.11.2018 18:08:00 0
10 milyon fidan toprakla buluşturulacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde yapılan nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için "Fidanlar Fidanlarla Büyüyor" projesi kapsamında 81 ilde eş zamanlı yapılan  fidan dikimi etkinliği Kırklareli'ye bağlı Pınarhisar Ataköy´de de düzenlendi.

 

ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE FİDAN DİKTİ

 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan “Fidanlar, Fidanlarla Büyüyor” ağaçlandırma işbirliği protokolü kapsamında Pınarhisar'a bağlı Ataköy’de oluşturulan orman alanında fidanlar toprakla buluşturuldu. de katılan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, tüm öğrencilerin evlerinde, okullarında, köylerinde, mahallelerinde en az birer fidan dikmelerini isteyerek ilk fidanlarını öğrencilerle birlikte dikti, fidanlara can suyunu verdi.

 

30 BİN FİDAN DİKİLECEK

 

Ülke genelinde başlatılan fidan dikim seferberliği kapsamında Kırklareli’nde yaklaşık 30 bin fidan öğrenciler tarafından dikilecek. Hayata geçirilen bu proje sayesinde 81 vilayetin tamamında 10 milyon fidan okul çağındaki çocuklar tarafından toprakla buluşturulacak.

 

KİMLER KATILDI?

 

Yeşil dokunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, öğrencilerde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek ve çevreye karşı duyarlılığını arttırmak amacıyla Pınarhisar'a bağlı Ataköy’de düzenlenen Fidan Dikim Töreni’ne Kırklareli Valisi Osman Bilgin başta olmak üzere, Pınarhisar Kaymakamı Murat Eren, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı Albay Kadir Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü V.Cahit Akın ,Kurum Müdürleri ve çok sayıda öğrenciler katıldı.   

 

Haber / Özge MERİÇ