'Bu hatadan dönülsün'

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü tarafından hazırlanan yeni pasaportların ilk sayfasında Uzunköprü Edirne yazısıyla tarihi köprünün fotoğrafı konulurken, kısa bir süre önce Av

GÜNDEM 6.11.2018 17:16:00 0

Tarihi köprünün UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde olduğunu ifade eden İşbilen “Yeni pasaportların ilk sayfasına Uzunköprü Edirne yazısı konularak bir köprü resmi konmuş ancak bu köprü Uzunköprü tarihi köprüsü değil Edirne merkezindeki Meriç Köprüsü. Büyük bir hata yapılmış. Uzunköprü artık çok bilinen bir köprü. Kısa bir süre önce de altın pul ödülü kazandı. Biz bu hatadan bir an önce dönülmesini istiyoruz” dedi. İşbilen, belediye olarak resmi yazı ile de Uzunköprü'nün doğru fotoğrafının pasaportlarda yer almasını isteyeceklerini kaydetti.

 

EN BÜYÜK FARK SEYİR TERASI

 

Edirne’nin 80 bin nüfuslu Uzunköprü ilçesinde, 1443 yılında inşa edilen, 1306 metre uzunluğundaki tarihi Taş Köprü ile Edirne kent merkezinde 1842'de Abdülmecit zamanında yapımına başlanan ve 1847'de bitirilen köprünün en büyük farkının Meriç Köprüsü üzerindeki seyir terası olduğu belirtilerek, Uzunköprü’de ise seyir terasının bulunmadığı ifade edildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU