Eğitimler 3 Aralık'ta başlıyor

Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (TÜSEM), başlattığı eğitim seferberliği kapsamında iki yeni program açıyor. Toplumun her kesimi için nitelikli bir eğitim ve yaşam ile daha iyi bir sosyal çevre

GÜNDEM 6.11.2018 16:03:00 0
Eğitimler 3 Aralık

Trakya Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından herhangi bir mezuniyet şartı aranmadan açılacak olan Çocuk Bakımı sertifika programına, isteyen herkesin TÜSEM’in https://tusem.trakya.edu.tr/ adresindeki web sayfası üzerinden başvurabileceği belirtildi. “Yaşlı ve Hasta Bakımı Sertifika Programı”na ise en az ilköğretim mezunu, mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlilikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip, herhangi bir bulaşıcı hastalığı olmayan ve hepatit aşısı olan adayların başvurabileceği kaydedildi. 3 Aralık’ta derslerin başlayacağı “Yaşlı ve Hasta Bakımı” ile “Çocuk Bakımı” sertifika programları için başvuruların TÜSEM’e şahsen yapılacağı açıklandı.

 

HERKESİ TÜSEM'E DAVET EDİYORUZ

 


“Hasta ve Yaşlı Bakımı” ile “Çocuk Bakımı” kurslarıyla son yıllardaki demografik değişime bilimsel bir yaklaşım getirmeyi amaçladıklarını belirten TÜSEM Müdürü Prof. Dr. İlhan Erdoğan, "Günümüzde, sağlık sektöründe görülen iyileşmelerle birlikte sosyo-ekonomik ve yaşam koşullarındaki değişimler, insan ömrünü ve ortalama yaşam süresini uzatıyor, aynı zamanda doğum oranı ve hayata tutunan bebek sayısını artırıyor. 21. yüzyılda giderek daha öne çıkan bu olgular, bazı ihtiyaçları da beraberinde getiriyor. Bu noktada TÜSEM, açtığı sertifika programlarıyla hem ortaya çıkan ihtiyaçlara cevap vermeyi hem de istihdama katkı sağlamayı hedefliyor. Alanında uzman ve yetkin akademisyenlerce hayata geçirilen ‘Hasta ve Yaşlı Bakımı’ ve “Çocuk Bakımı” kurslarıyla, hastane, huzurevi, rehabilitasyon merkezi, ana okulu, kreş, çocuk bakımevleri ve evlerde çalışabilecek nitelikte, sertifika sahibi, “Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Uzmanları” ile “Çocuk Bakım Uzmanları” yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Güçlü, yetkin kadromuz ve bilimsel temelli zengin eğitim içeriklerimizle, bu konulara ilgi duyan herkesi TÜSEM’e davet ediyoruz" dedi.

 

TEORİK VE UYGULAMALI EĞİTİMLER VERİLECEK

 

Çocuk bakımından sorumlu olabilecek tüm bireylerin hedef alındığı “Çocuk Bakımı” sertifika programı ile 0-6 yaş, normal ve sağlıklı çocukların gelişimini fiziksel, duygusal, zihinsel ve psikomotor yönden destekleyecek, çocuğun bakımında aktif rol ve sorumluluk alacak bireyler yetiştirilecek. Teorik ve uygulamalı eğitimlerle donanımlı hale getirilecek “Çocuk Bakım Uzmanı” adayları, 30 kişilik dersliklerde, bebek, çocuk maketleri ve sarf malzemeleriyle hazırlanan laboratuvarlarda teorik ve uygulamalı eğitimler alacak. 8 hafta süresince 96 saat sürecek program kapsamında, 8 haftanın sonunda yapılacak yazılı sınavdan 70 ve üzeri puan alan adaylar sertifika almaya hak kazanacak. Sertifika programında dersler, Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, 17:30- 21:00 saatleri arasında düzenlenecek.

 

YAŞLI VE HASTA BAKIMI

 

Hasta ve yaşlı bakım hizmetlerinde çalışmak isteyen 18 yaş üstü kadın ve erkek bireyleri hedefleyen “Yaşlı ve Hasta Bakımı” sertifika programı ile yaşlı/hasta bireylerin hastalıklardan korunması, sağlığının geliştirilmesi ve hastalık halinde tedavi, bakım ve rehabilitasyonu konusunda bilgi ve beceriye sahip, yaşlı/hasta kişilerin günlük ihtiyaçlarını karşılayabilen kalifiye elamanlar yetiştirilecek. Hasta ve yaşlı bakım tedavisinde kullanılan muhtelif rehabilitasyon, bakım ve tedavi malzemeleri ile donanmış eğitim ve uygulama alanlarında, İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Koordinatörü Havva Çalışkan tarafından verilecek eğitimler, Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri, 17:30-21.00 saatleri arasında düzenlenecek. Program kapsamında, Yaşlılık ve Yaşlıların Fiziksel Durumuna Uygun Hizmet Etmek, Kişisel Bakım, Banyo, Günlük Bakım ve Yatakta Tam Silme Yapmak, Hijyen ve Sanitasyon Kurallarını Uygulamak, Enfeksiyon Hastalıklarında Koruyucu Önlemler gibi birçok konuda eğitim verilecek.

 

Haber / Özge MERİÇ