Kıyı ve plaj temizliğinde yeni dönem

Türkiye'de Mavi Bayrak ödülüne sahip sayılı Büyükşehirler arasında yer alan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kıyı ve plajlarda periyodik olarak gerçekleştirilen temizlik çalışmaların?

GÜNDEM 6.11.2018 15:43:00 0
Kıyı ve plaj temizliğinde yeni dönem

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kıyı ve plaj temizliği çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda çalışmaların daha kaliteli, ekonomik ve hızlı yapılabilmesi için yosun toplama makinesini bünyesine dahil etti.

 

 KIYI VE PLAJLARDA KULLANILACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Süleymanpaşa, Şarköy ve Marmaraereğlisi’nde periyodik olarak gerçekleştirilen plaj ve kıyı temizliğinin daha kaliteli, ekonomik ve hızlı yapılabilmesi için yosun toplama makinesi hizmete sunulurken, özel bir şirket tarafından geliştirilerek, patenti alınan yosun temizleme makinesinin önümüzdeki günlerde Süleymanpaşa, Şarköy ve Marmaraereğlisi’ndeki tüm kıyı ve plajlarda kullanılmaya başlanacağı belirtildi.

 

TEKNOLOJİK İMKANLAR DA KULLANILACAK

 

Tekirdağ’ın Türkiye’de Mavi Bayrak ödülüne sahip sayılı büyükşehirler arasında olduğu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Deniz ve Kıyı Hizmetleri Şube Müdürlüğü yetkilileri “Bünyemize kazandırdığımız Yosun Toplama Makinesi ile büyük bir titizlikle sürdürdüğümüz kıyı ve plaj temizliği çalışmalarımızı insan gücünden tasarruf ederek ve teknolojik imkânları da kullanarak yürüteceğiz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ