'Eğitimden tasarruf olmaz'

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Çorlu Kapalı Spor Salonu'nun durumunu gündeme taşıdı. Can güvenliğini dahi yok sayan Çorlu Kapalı Spor Salonu için yetkilileri göreve

SPOR 6.11.2018 15:34:00 0

Türkiye'nin en çok vergi veren şehirlerinden olan Tekirdağ’ın, en az yatırım alan kentler arasına girdiğini dile getiren Aygun “Sanayileşmiş bir kentte, çocuklarımıza reva görülen anlayışı gördükçe isyan ediyor, bunu kabullenemiyorum. Hiçbir Tekirdağlı vatandaşımız da bunu kabullenmemeli, kanıksamamalı, alışmamalıdır. Çünkü vazgeçtiğimiz anda kaybederiz. Velilerimizden gelen istek üzerine gittiğim Çorlu Kapalı Spor Salonunun haline görünce, öfke ve isyan duygularım birbirine karıştı. 1 sene önce tamir edilen Çorlu Kapalı Spor Salonu sanki çocuklarımızın can güvenliğini tehdit eden tuzaklarla özel olarak bezenmiş gibiydi. Dışarıda kuyu mu çukur olduğu mu belli olmayan bir nokta, kereste ile kapatılmış. Oraya bir çocuğumuzun düşmesi halinde yaşanabilecek dramı düşünmek bile istemiyorum. Klima, iş güvenliğine aykırı bir şekilde duvara takılmış! Ne elektrik bağlantısı kurallara uygun yapılmış, ne de düşmesi halinde yaratabileceği riskler dikkate alınmış! Yer döşemeleri kırık, duvardaki alçılar, boya ve fayanslar yere dökülüyor. Oturma koltukları kırık. Tuvaletler, Müslümanlıkla bağdaşmayacak kadar kirli ve bakımsız. Pisuvarların altına pet şişe bağlanmış! Pencerelerden içeri yağmur suları akıyor. Soyunma odaları ve duşluklarda hijyen yok, havalandırma yok! Isıtma sistemi olmadığı için buz gibi salonda spor yapan ve onları izleyen seyircilere acıyan yok. Güreş, judo, voleybol, basketbol, karate oynayan çocuklarımızı, bizim çocuklarımızı, Atatürk'ün yücelttiği çocuklarımızı nasıl böyle yok sayarız” dedi.

 

“BU ÇOCUKLAR YARINLARIMIZ”

 

Çocukların, bu ülkenin yarınları olduğunu söyleyen Aygun “Bu çocuklar, yarınımız. Yarınlarını yok sayanların geleceği de olmaz! Yetkilileri derhal göreve çağırıyorum. Bu spor salonu hemen onarılmalı ve çocuklarımızın hak ettiği şartlara kavuşturulmalıdır. İtibar, çocuklarımızın eğitimidir. Eğitimden tasarruf olmaz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ