Lösemi ile mücadele eden çocuklara destek oldular

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi personeli 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında maske takarak lösemi ile mücadele eden çocuklara destek oldu.

GÜNDEM 5.11.2018 18:20:00 0
Lösemi ile mücadele eden çocuklara destek oldular

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı personelinin ardından Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Deniz Bozdoğan ve daire personeli de taktıkları maske ile lösemiliyle mücadele eden çocuklara destek oldular.

 

ERKEN TANI BÜYÜK BİR ÖNEME SAHİP

 

Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında toplumda farkındalık yaratmak için bir araya geldiklerini belirten Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Deniz Bozdoğan, "Kan Kanseri adıyla da bilinen Lösemi, kemik iliğindeki kan kökenli hücrelerin anormal, kontrolsüz çoğalması sonucunda ortaya çıkıyor. Unutmamalıyız ki; lösemi çocuklukta tedavi edilebilen ve başarı yüzdeleri oldukça yüksek bir hastalık. Bu nedenle her hastalıkta olduğu gibi lösemide de erken tanı büyük bir öneme sahip. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, toplumun bu konuda bilinçlenmesini ve farkındalığının oluşmasını amaçlıyoruz" ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ