'Bir Fikrim Var' proje yarışmasının tanıtımı yapıldı

Trakya Kalkınma Ajansı ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlükleri arasında imzalanan protokol kapsamında yapılacak olan 'Bir Fikrim Var' proje yarışması için Edirne'de tanıtÄ?

GÜNDEM 5.11.2018 13:47:00 0

Edirne Lisesi Konferans Salonu'nda düzenlenen tanıtım toplantısına, Edirne Vali Yardımcısı Dr. Yusuf Güler, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve ortaöğretim okullarının yöneticileri katıldı.

 

"FİKİRLERİNİ HAYATA GEÇİRMELERİNİ SAĞLAYACAK"

 

Proje ile öğrencilerin birçok alanda yaptığı teorik ve pratik çalışmalarını uygulamaya dökebileceklerini ifade eden Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Çocuklarımız evde, okulda ve sosyal hayatın içinde hep teorik olarak bir şeyler öğreniyorlar. Bunların uygulaması nasıl olur, acaba nasıl hayata geçirebiliriz diye düşünüyorlardı. Bu proje onların bu fikirlerini ve yaptıkları çalışmaları hayata geçirebilmelerine olanak sağlayacak. Tabi her projede danışman öğretmenlerimiz olacak ve öğrencilerimize yol gösterecek" ifadelerine yer  verdi.

 

"MİLLETİNE FAYDALI BİREYLER OLACAKLAR"

 

Bu projenin en önemli verimini öğrencilerin bir projeyi hayata geçirmeyi öğrenecek olması ve ekip çalışması alışkanlığı kazanması olarak belirten Şahin, "Kendisini çözümün bir parçası olduğu anlayan genç daha da özgüvenli olacak. Ve daha azimli bir şekilde çalışacak. Ülkesine milletine faydalı bir birey olacak. ‘’Bir Fikrim Var’’ Projesi Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli illerinde ortaöğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerimizi kapsıyor. Birkaç gün evvel Tekirdağ için tanıtım toplantısı gerçekleştirildi ve önümüzdeki hafta Kırklareli’nde de bir tanıtım toplantısı düzenleyeceğiz. Bölgemizde ortaöğrenim kurumlarının yeni proje fikirlerini hayata geçirecek ve proje kültürünün oluşmasını sağlayacak böylesine anlamlı bir organizasyona destek vermekten ötürü Ajans olarak çok mutluyuz" dedi.  "Bir Fikrim Var" projesi ile, ortaöğrenim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri ve kazanımları kullanarak; girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme biliciyle araştırmaya yöneltilmesi ve teşvik edilmesi hedeflendiği açıklandı.

 

 

BAŞVURULAR 30 KASIM'DA SONA ERİYOR

 

 Bir Fikrim Var Proje Yarışması'nın  Kodlama ve Robotik, Sağlık, Kişisel ve Sosyal Hizmetler, Turizm, Ticaret ve İş Yönetimi, Tasarım, Üretim ve Mühendislik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanları olmak üzere toplam 6 kategoride düzenleneceği kaydedildi. Yarışmaya Edirne’den başvurmak isteyenlerin 1 Kasım ve 30 Kasım tarihleri arasında edirne.meb.gov.tr adresinden başvuru yapabileceği kaydedildi. Yarışma sonunda dereceye girenlere proje geliştirme desteği olarak para ödülü, akıllı telefon ve başarı belgesi verileceği belirtildi. Bir Fikrim Var Projesi Edirne Tanıtım toplantısı verilen kokteylin ardından sona erdi.

Haber: Yakup KARATEPE