Durgunluk, küçük sanayi esnafını da etkiledi

Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Aydın Kırıklar son aylarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle meydana gelen durgunluğun küçük sanayi sitesindeki esnafı da büyük ölçüde etkiledi

GÜNDEM 4.11.2018 17:20:00 0
Durgunluk, küçük sanayi esnafını da etkiledi

Çerkezköy Küçük Sanayi Sitesi’ndeki esnafların, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik buhran nedeniyle zor günler geçirdiğini belirten Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Aydın Kırıklar, “Bir taraftan işsizlik diğer taraftan ise piyasanın durgun olması nedeniyle esnafımız çoğu zaman siftah bile yapmadan dükkan kapatıyor” dedi.

 

“BÖYLE DEVAM EDERSE, BİRÇOK İŞYERİ KAPANACAK”

 

Esnafın gerçekten zor durumda olduğunu söyleyen Kırıklar “Piyasalar biraz daha böyle devam ederse birçok iş yeri kapanacak. Her esnafın yanında en az 3 çalışan bulunuyor. Esnaflarımızın büyük bölümü çalışanlarının parasını bile zor ödüyor. Ekonomik dar boğaz  karşısında esnafımız ayakta kalma mücadelesi veriyor. Temennimiz bu ekonomik dar boğazdan kısa zamanda çıkmak. Bizler bu konuda üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Herkes üzerine düşeni yapmalı. Bu konuda topyekün mücadele edersek kısa sürede ekonomik darboğazdan kurtulacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU