Hava koşullarına göre fiyatları değişiyor

Son günlerde balık fiyatlarının sürekli değişmesi ile ilgili konuşan Çerkezköylü balıkçılar bunun sebebini havaların sürekli değişmesi olarak açıkladı. Balıkçılar, bazı balık ?

GÜNDEM 4.11.2018 17:21:00 0
Hava koşullarına göre fiyatları değişiyor

Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık işletmesi sahibi Cenk Diş,“Bol balık tutulmasıyla birlikte tezgahlarda bir süredir 20-15 liraya satılan hamsi şimdi 7-10 TL düştü çünkü hamsi bol avlanılmaya başlanıldı. önümüzdeki günlerde hamsi hem daha bol tezgahlarda yerini alacak ve fiyatı da daha da aşağıya düşeceğini tahmin ediyoruz. Denizlerde meydana gelen aşırı rüzgarlarda balık avlamak içinde çok av balıkçı teknesi ava çıkıyor ve  rüzgarlı havalarda da ağlara takılan balık cinsinin az olması nedeniyle fiyatları artıyor. Bizde bize gelen fiyatlardan satışını yapıyoruz" dedi.

 

FİYATLAR YÜKSELİNCE TALEP AZALIYOR

 

Balık  fiyatlarının yükseldikçe halkın talebinin de az olduğunu dile getiren Cenk Diş, "Fiyatlar düşünce de talep fazlalaşıyor. Balıkçılar olarak bizler de her zaman vatandaşlarımıza ucuz balık yedirmeden yanayız ama bazen bu olmuyor dediğim gibi hava koşulları nedeniyle tezgahlara az balık çeşidinin gelmesi. Kısaca  fiyatların artması az balık tutulmasından kaynaklanıyor.   Balıkçılar olarak balığın ucuz olması bizim işimize geliyor nedeni ise daha çok balık satmış oluyoruz Önümüzdeki günlerde tezgahlarımızda daha çok balık çeşidi yer alacak özelliklede hamsi çok daha bollaşacak ve daha iri hamsi tezgahlarda yerini alacak fiyatı da düşecek" sözlerine yer verdi

 

BALIK  FİYATLARDAKİ SON DURUM

 

Şu anda tezgahlarda en düşük fiyata sahip olan balık her zamanki gibi hamsi. Hamsi kilogramı  7 -10 TL’den satılırken, Palamut’un tanesi 20 TL., Çupra’nın tanesi 12 TL, istavritin kilosu 15 TL, Mezgit'in kilosu ise  15 TL’den satılıyor.uskumru kilogramı 15 TL., levrek kilogramı 12 TL. Zargana kilogramı 30 TL. Lüfer Tane 25 TL. kırlangıç Kilogramı 40 TL.,tekir kilogramı 25 TL.,Dil balığı kilogramı 50 TL., Çinekop kilogramı 25 TL., kefal tane 10 TL., Sardalya kilogramı 10 TL ve karides kilogramı 30 TL.'den satışı yapılıyor.

 

Haber/Seda AKYOL