Türk Metal'in klibi Türkiye gündemine oturdu

Türk Metal Sendikası tarafından yerli üretime destek vermek amacıyla "Emeğine Sahip Çık, Kendi Ürettiğini Tüket" sloganı ile başlatılan kampanya İstanbul'da düzenlenen tanıtım programıy

GÜNDEM 3.11.2018 14:50:00 0
Türk Metal

İstanbul’da düzenlenen tanıtım programında konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “Başkasının ürettiğine değil, kendi ürettiğimize güveneceğiz. İşte o zaman değişim başlayacak. Millet olarak verdiğimiz mücadelenin her safhasına emeğimiz ve inancımızla can vermekten gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı. Kavlak, bu kampanya kapsamında sözleriyle, müziğiyle ve ritmiyle olduğu gibi emekleriyle de klipte yer alan Çerkezköy Türk Metal Sendika Üyeleri ve Çerkezköy Şubesi'ne teşekkür etti.

 

 

“Emeğine Sahip Çık, Kendi Ürettiğini Tüket” kampanyası kapsamında hazırlanan ve sözlerinin tamamı Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi üyelerine ait olan 'Hepimiz Biriz Biz Türkiye'yiz' adlı klip, memurdan işçiye Türk Milleti tarafından takdirle karşılandı. Çerkezköy’den HEMA, Kale Kilit, BSH Fabrikası'nın da dekor olarak kullanıldığı ve kadın erkek yüzlerce fabrika işçisinin yer aldığı klipte makine seslerine de yer verilerek işçilerin günlük halleri izleyiciye yansıtıldı. Doğal ortamlarında çekilen klipte profesyonel sanatçılara taş çıkartan işçilere eşlik eden makine dişlerinin sesleri ve çekiç sesleri, sözü ve müziğiyle coşturan klibe renk kattı. Klipteki görsellerin bir çok pahalı prodüksiyonların pabucunu dama atacak cinsten olması dikkat çekerken çalıştıkları mekanlarda günlük halleriyle olduğu kadar ürettikleri mallarıyla da övünen işçiler, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi yine kendi inanç ve azimleri ile birlikte yeneceklerini ifade etti.

 

TÜRK METAL'İZ BİZ

Dünyaca ünlü markaların logolarının yer aldığı ve yerli üretime dikkat çekilerek birlik mesajının verildiği  klipte, “Biz çalıştık ürettik güvenle alın gururla kullanın keyfine varın, içinde üstünde her yerinde, biz varız biz varız, inan biz varız. Türk Metal Türk Metal Türk Metal'iz biz, hepimiz biriz, biz hepimiz. Türk Metal Türk Metal Türk Metal'iz biz bu vatan için, hep beraberiz. Dünyayla yarışan Türk işçisiyiz, kaliteyi üreten emekçi biziz, elinin emeği gözünün nuru yerliyiz milliyiz Türkiyeli’yiz. Yerli malı kullan ülkeni düşün, yerli malı kullan işçini düşün, bu emek bu çaba hep senin için, çocuğun ailen Türkiye'n için" sözlerine yer verildi.

 

210 BİN ÜYESİYLE DESTEK VERİYOR

 

İstanbul'da düzenlenen tanıtım programında konuşan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, 210 bine yakın üyesiyle “Yerli Üretim” kampanyasına büyük destek verdiklerini dile getirerek “Günümüz dünyasında, sorunların kaynağı ne olursa olsun sonuçlarının ekonomileri doğrudan etkilediği artık hepimizin malumu. Hatta bazen ekonomik araçlar, uluslararası ilişkilerde şantaj ya da tehdit aracı olabiliyor. Bu sıkıntılı süreçte yaşanabilecek olumsuz sonuçları hafifletmek ve hatta tamamen ortadan kaldırabilmek için herkese görev düşüyor. Çünkü inanıyorum ki eğer söz konusu vatansa, gerisi teferruattır. Ve mutlaka hepimizin yapabileceği bir şeyler vardır” dedi.

 

“TÜRK İŞÇİSİNİN ÜRETTİĞİNİ TÜKETECEĞİZ”

 

Pevrul Kavlak, dünyadaki küresel yapı içinde meydana gelebilecek tehlikelere karşı çözümün kendi içimizde olduğuna dikkat çekerek, “Artık uluslararası kampanyalar, reklamlar değil, tüketirken, milli çıkarlarımız yani bilinçli tercihlerimiz etkili olacak. Tüketim bilincimizi yenileyerek daha kaliteli üretimin kapılarını aralayacağız. Bu ülkede üretileni tüketerek, kendi değerlerine ve kendi emeğine sahip çıkan bir millet olacağız. Kendi ürettiğini tüketerek büyüyen bir ekonomi, kendi ürettiğini tüketerek, kendi geleceğini inşa eden bir millet görüyorum. Aslında, işimiz hiç de zor değil. Harcama saplantılarımızdan kurtulacağız. Başkasının ürettiğine değil, kendi ürettiğimize güveneceğiz. Başkasının ürettiğiyle değil, kendi ürettiğimizle hava atacağız. İşte o zaman değişim başlayacak. Kafamızın içini değiştireceğiz. Kendi algımızı, kendimiz yöneteceğiz. Türk işçisinin ürettiğini tüketeceğiz” ifadelerine yer verdi. Devletin bu bilinçle herkese bir görev verdiğini, istikrar mücadelesini, ‘yerli üretim’ sloganı ile başlattığını kaydeden Kavlak “Şimdi sıra bizde. Biz Türk Metal Sendikası olarak, devletimizin yerli üretim kampanyasına yerli tüketim kampanyası ile destek oluyoruz” dedi ve Türk Metal’in “Emeğine Sahip Çık, Kendi Ürettiğini Tüket” kampanyasını bugün itibari ile başlattığını söyledi.

 

“DAHA ÇOK ÇALIŞIP DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ”

 

Kavlak, “Ekonomi yönetiminin önceki gün aldığı ve dün,  Sayın Bakanımız Berat Albayrak’ın açıklamasıyla yürürlüğe giren ÖTV ve KDV kararının zamanlaması,  amiyane tabiriyle söyleyecek olursak, cuk oturdu. Başta otomotiv ve beyaz eşya olmak üzere, bazı ürünlerin ÖTV ve KDV’sinde yılsonuna kadar yapılan indirimler, ülkemizde üretilen ürünlere rağbeti arttıracak, alış verişe hareketlilik getirecek. Ekonomiye canlılık kazandıracaktır. Belirli aralıklarla açıklanan perakende harcama istatistiklerinin, ekonominin kısa ve orta vadeli geleceği için önemli bir referans olduğunu hepimiz biliyoruz. Türk Metal Sendikası olarak daha önce çeşitli platformlarda defalarca dile getirdiğimiz ÖTV ve KDV indirimi önerimiz, yılsonuna kadar da olsa gerçekleşti. Bu kararla, 2018’in son çeyreğini daha çok çalışarak, daha çok üreterek geçireceğiz” sözlerine yer verdi.

 

“DESTEĞİMİZ DEVAM EDİYOR”

 

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik dar boğazda işçisine, emekçisine ve üretenine sahip çıkan işverenleri Türk Metal Sendikası olarak desteklediğini belirten Kavlak “Biz de Türk Metal Sendikası olarak, bu durumdaki işverenlerimize elimizden gelen yardımı yapacağız. Buradan hükümetimize de sesleniyorum. Biz sendika olarak, zor durumda olan işletmelerin, işsizlik sigortası kanununda düzenlenen kısa çalışma ödeneği uygulamasından yararlanması ve işçi çıkartmayan işverenler için bu koşulların kolaylaştırılmasını istiyoruz. Toplu sözleşmeye taraf bir sendika olarak bu konuda işverenlerimize kolaylık sağlanmasını talep ediyoruz” dedi.

 

“YERLİ ÜRETİM KONUSUNDA BİR FARKINDALIK YARATACAK”

 

Genel Başkan Pevrul Kavlak’ın konuşmasının ardından konuşan OSD Yönetim Kurulu Başkanı ve Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün de kampanyanın yerli üretim konusunda bir farkındalık yaratacağını dile getirerek “Türk Metal Sendikası, üyeleri ile bir farkındalık yarattı. Bu başlangıcı önemli buluyorum” dedi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay da “Türk Metal, sosyal sorumluluk alanında yine ilklerin sendikası olmaya devam ediyor” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ