Genç girişimciler sanayici ve yatırımcılarla buluştu

3. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, İstanbul Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlendi. Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) öncülüğünde, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Enerji ve Tabi Kayna

GÜNDEM 2.11.2018 16:05:00 0
Genç girişimciler sanayici ve yatırımcılarla buluştu

'3. Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi'ne  Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile birlikte kalkınma ajansları, AR-GE merkezleri, üniversite projelerinin temsilcileri katıldı. Birçok farklı disiplinden buluş ve icatların sergilendiği stant ve alanların bulunduğu sergi, “Yeni İşim Girişim” programı kapsamında, Trakya, Kırklareli ve Namık Kemal Üniversiteleri genç girişimcileri ve proje sahiplerini, sanayici ve yatırımcılarla buluşturdu.

 

BİLGİ VERİLDİ

 

Trakya Üniversitesi’nin tıp alanındaki eğitim ve araştırma projeleri olan, "Trakya Üniversitesi Laparoskopik ve Robotik Cerrahi Eğitim ve Araştırma Merkezi" ile “Trakya Teknoloji Laboratuvarı (TTLAB) Arge Merkezi” zirve kapsamında ziyaretçilere tanıtıldı. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Tevfik Aktoz, Dr. Öğr. Üyesi Hakan Akdere ve Arş. Gör. Gökhan Çevik’ten oluşan Trakya Üniversitesi ekibi, teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge konularında gelişme ve yenilikleri yerinde gözlemleyerek katılımcılara anlatıldı. Ekibe zirvede, Laparoskopik ve Robotik Cerrahi Eğitim ve Araştırma Merkezi ile Trakya Teknoloji Laboratuvarı (TTLAB) Arge Merkez’inin fizibilite çalışmalarında yer alan, aynı zamanda TETLAB Fikir Fabrikası’nın Kurucusu ve Yöneticisi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Leyla Türker Şener de eşlik etti. Zirvede birçok kurumun temsilcileriyle bir araya gelen ve görüş alışverişinde bulunan Trakya Üniversitesi heyeti, Cumhurbaşkanlığı Bilişim Teknolojileri Başkanlığı yetkilileriyle de buluşarak, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde kurulacak iki yeni merkezle ilgili bilgi verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ