'Özgürlük Parkı' yapıldı

Kırklareli Lüleburgaz'a bağlı Ahmetbey beldesinde, 1989 yılında Bulgaristan'dan zorunlu göçe tabi tutulan ve hayatlarını kaybedenlerin anısına Özgürlük Parkı ve anıtı yaptırıldı.

GÜNDEM 1.11.2018 16:20:00 0

Bulgaristan'da Tudor Jivkov  yönetimi döneminde zorla isimleri değiştirip, Türkiye'ye göçe tabi tutulan ve ülkedeki olaylar sırasında hayatlarını kaybedenler anısına Ahmetbey beldesinde yaptırılan 'Özgürlük Parkı' ve Anıtı düzenlenen törenle açıldı.

 

TÖRENLE AÇILDI

 

Açılışa Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, Balkan-Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı Zürfeddin Hacıoğlu, Edirne Balkan Türkleri Federasyonu yöneticileri ile göçmen dernekleri yöneticileri ve üyeleri katıldı.

 

ZULME UĞRAYAN SOYDAŞLARIMIZ ANISINA

 

Açılışta konuşan Ahmetbey Belediye Başkanı Mustafa Altıntaş, "Özgür Sokak üzerinde yapımını tamamladığımız; 1989 Bulgaristan zorunlu göçü ve zulmünde hayatlarını kaybeden ve tüm acıları belleklerinde yaşatan insanlarımız anısına bir anıt, 500 metre yürüyüş parkuru, açık alan fittness aletleri, çocuk oyun alanı, piknik masaları ve kamelyaların bulunduğu parkımızı tamamlayarak hemşerilerimizin kullanımına açıyoruz. Bir sözümüzü daha yerine getirmenin heyecanı ve mutluluğu ile yeni parkımızın beldemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ