Müzik sanatları topluluğu yeni solistlerini arıyor

Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu (Balkanmgst), bünyesinde "Balkan Korosu" (Choirs of Balkan) adında yeni bir koro kurulacağı belirtildi. Kurulacak koro için 13 Kasım Salı gün?

GÜNDEM 1.11.2018 16:08:00 0
Müzik sanatları topluluğu yeni solistlerini arıyor

Genel Sanat Yönetmeni, Koreograf ve Folklor Araştırmacısı Murat İçkır yönetiminde, Balkanlardaki halk oyunlarını ve müzikleri harmanlayarak, birçok konser ve etkinliğe imza atan Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu bünyesinde, “Balkan Korosu” (Choirs of Balkan) adında yeni bir koro kurulacak. 13 Kasım Salı günü, Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi Dans Stüdyosu’nda, saat 18.00’de başlayacak seçmelere, yeteneğine güvenen tüm Trakya Üniversitesi öğrencileri katılabilecek. Yetenekli gençlerin keşfedileceği süreçte başarılı olanlar, solist veya korist olarak Balkan Korosu’na katılacak.

 

BALKAN MÜZİĞİNİ DÜNYAYA YAYMAYI AMAÇLIYORUZ

 

Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Murat İçkır, "Hayata geçirdiğimiz projelerle, yönünü Balkanlar’a çeviren, Balkanlar vizyonuyla çalışan üniversitemizin bu çabasına paralel bir biçimde, coğrafyamızda yaşayan Balkan halklarının sahip olduğu geleneksel ve ortak kültürün yansıması olan Balkan Müziği’ni, müziğin evrensel barış diliyle birleştirerek, Türkiye başta olmak üzere Balkanlar’a ve dünyaya yaymayı amaçlıyoruz. Yeni kurulacak ‘Balkan Korosu’ ile temel hedefimiz, Balkan Müziği’ni gelecek kuşaklara ulaştırmak, tüm dünyaya tanıtmak. Balkan Müziği, Orta Avrupa’da Slovenya’nın içlerinden güneyde Akdeniz kıyılarına, kuzeyde Karpatlar’ın en yukarı ucundan İtalya Yarımadası'nın doğusu ve Anadolu’nun batısına kadar oldukça geniş bir bölgede, yüzyıllar boyunca bir arada yaşayan farklı etnik kökenlerden beslenen, temelinde halk oyunlarını barındıran bir müzik kültürünü yansıtır. Balkanlar’da bulunan, birbirine komşu halkların kaynaşmasıyla ortaya çıkan ve ortak bir ezgiyi barındıran Balkan Müziği, türlü türlü çok sesli söyleme gelenekleriyle kendine özgü mekânsal ve çalgısal özellikleri bir araya getirerek, Balkanlar’da yaşayan irili ufaklı her etnik köken ve kültürün renkli izlerinden örnekler taşımaktadır. Biz de kuracağımız ‘Balkan Korosu’ ile bu renkli ezgileri çok daha geniş bir kitleye ulaştıracağız" dedi. Trakya Üniversitesi Balkan Müzik ve Gösteri Sanatları Topluluğu'nun, bu yıl da katılacağı birçok etkinlikle, Trakya Üniversitesi’ni ulusal ve uluslararası arenada başarıyla temsil etmeye devam edeceği kaydedildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU