Başvurular 30 Kasım'a kadar alınacak

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde "Bir Fikrim Var" Proje Yarışması Tanıtım Toplantısı yapıldı. Bir Fikrim Var proje yarışmasının ön başvurularının 1-30 Ka

GÜNDEM 1.11.2018 16:00:00 0
Başvurular 30 Kasım

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın ile il merkezi ve ilçelerde bulunan ortaöğretim okullarının müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Kırklareli İl Milli Eğitim Müdür Vekili Cahit Akın öğrencilere yönelik düzenlenen “Bir Fikrim Var” projesinin öneminden bahsederek bu tarz projelerin öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu belirtti. Akın, projeye okul müdürlerinin hassasiyet göstermeleri gerektiğini ifade etti.

 

PROJE HAKKINDA BİLGİ VERDİLER

 

Kırklareli İl Milli Eğitim AR-GE Biriminden “Bir Fikrim Var” Proje Sorumlusu Ayşenur Aybaş “Bir Fikrim Var” Proje Yarışması tanıtım ve bilgilendirme sunumunu yaptı. Fatih İl Koordinatörü Savaş Hasçelik de proje başvurusunun elektronik ortamdan nasıl yapılacağını anlattı.

 

TEŞVİK EDİLMELERİ AMAÇLANIYOR

 

Yetkililer “Bu proje ile Kırklareli’de, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, Mesleki Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı resmî ve özel ortaöğretim okul/kurumlarındaki öğrencilerin, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi, beceri ve kazanımları kullanarak girişimcilik, yaratıcı zekâ, bilimsel düşünme,  rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yöneltilmesini ve teşvik edilmesini sağlamak amaçlanmıştır. Bu yarışma, tüm ortaöğretim okul/kurumlarda uygulanan programlarda öğrenim gören öğrencileri kapsamaktadır” dedi.

 

19 NİSAN 2019’DA ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENECEK

 

Bu yarışmayla öğrencilerin bilişsel yeterliliklerinin geliştirilmesi, proje tasarlama, geliştirme, oluşturma ve uygulama deneyimi edinmeleri, ulusal ve uluslararası düzeyde, yeterlilik ve özgüvene sahip olmaları, araştırma, problem çözme becerilerini geliştirmeleri, bilimsel düşünme yeteneği kazanmaları, ekip hâlinde çalışma deneyimi kazanmaları, bilgi teknolojilerini kullanmaları, kalite ve verimlilik bilincini geliştirmelerinin hedeflendiği ifade edilerek “Bir Fikrim Var proje yarışmasının ön başvuruları 1-30 Kasım 2018 tarihleri arasında online olarak “kirklareli.meb.gov.tr” adresinden yapılacak duyuru ile alınacak ve proje hazırlık ve yapım sürecinden sonra 19 Nisan 2019’da ödül töreniyle sonlandırılacak. Yapılan değerlendirme sonucunda ilk 8 proje ödüllendirilecek. Bu süreçte ödül almaya layık görülen projelerden uygun görülenleri, 6 Mayıs 2019’dan sonra Trakya Kalkınma Ajansının da destekleriyle geliştirme ve yaygınlaştırma faaliyetlerine başlayacak” denildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE