Üniversiteden Kosova'ya ziyaret

Trakya Üniversitesi tarafından Kosova Sağlık Bakanlığı ile Kosova Priştine Üniversitesi ve Prizren Üniversitesi ziyaret edildi. Düzenlenen ziyarette Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştı

GÜNDEM 31.10.2018 16:49:00 0
Üniversiteden Kosova

Kosova Kamu Yönetimi Enstitüsü Genel Müdürü Refike Sülçevsi ile birlikte Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nı ziyaret eden Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Prof. Dr. Hilmi İbar, Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Besiane Musmurati ve Sağlık Bakanlığı Danışmanı Dr. Aferdita Ademi-Osmani ile bir araya geldi. Kosova’dan Trakya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelen hastalar, Kosova’daki doktorların eğitimi ve staj ihtiyacı gibi konuların değerlendirildiği görüşmede bu konularda ortak bir iş birliği protokolü ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu. Daha önce Trakya Üniversitesi ile Kosova Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı arasında yapılan sağlık ve eğitimle ilgili protokolün tekrar hayata geçirilmesi konusu gündeme geldi.

 

BİRÇOK KONU GÜNDEME GELDİ

Trakya Üniversitesi heyeti tarafından Priştine Üniversitesi’ne düzenlenen ziyarette, Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marjan Dema ile bir araya gelinerek, İngilizce, Almanca ve Türkçe bölümleri arasında en kısa zamanda 2+2 çift diploma programının oluşturulması, çift diplomanın 2018-2019 eğitim öğretim yılında hayata geçirilmesi ve yüksek lisans-doktora programları konusunda Priştine Üniversitesi’ne destek verilmesi, süresi dolan Mevlana Programı anlaşmasının yeniden imzalanması gibi konular ele alındı. 1-2 Kasım 2018 tarihlerinde Trakya Üniversitesi himayesinde düzenlenecek olan, I. Uluslararası Osmanlı İzleri Sempozyumu’na (Saraylar) Priştine Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Marjan Dema da davet edildi.

 

TANITIM TOPLANTISI DEĞERLENDİRİLDİ

Kosova ziyareti kapsamında, Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Elsev B. Lopar ve Türkoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Soner Yıldırım ile de bir görüşme yapan  Trakya Üniversitesi heyeti, iki üniversite arasında yapılacak iş birliği protokolleri hakkında fikir alışverişinde bulunarak, Prizren Üniversitesi ve Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümleri arasında 2+2 çift diploma programı hazırlanması konusunda ortak karar verdi. Ardından Kosovalı iş adamlarıyla bir araya gelen heyet, Trakya Üniversitesi bünyesinde yer alan Teknopark’ın, Balkanlar’daki iş adamlarının da hizmetine sunulması ve Teknopark’ta, uluslararası şirketlerin kurulması konularında görüşerek, bu konuda, Kasım ayında düzenlenmesi planlanan tanıtım toplantısını değerlendirdi.

 

Haber / Gökhan YILMAZ