'Türk Dünyasına Seyahat' paneli düzenlendi

Kırklareli Üniversitesi'nde Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü tarafından 'Türk Dünyasına Seyahat-1' paneli düzenledi

GÜNDEM 30.10.2018 14:56:00 0

Kırklareli Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Erhan Aktaş’ın oturum başkanlığını yaptığı panele, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğrencileri Nilay İdrisoğlu, Filiz Peker ve Mustafa Uğur Çetin konuşmacı olarak katıldı.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Bulgaristan’ın Razgrad şehrinde ve köylerinde yapmış olduğu araştırmalarından bahseden Nilay İdrisoğlu, değerlendirmelerde bulundu. Ardından Filiz Peker, İran’da Türkmen Sahra bölgesinde yaşayan Türkmen ve Kazak ailelere dair gözlemlerini aktardı. Son panelist Mustafa Uğur Çetin ise, Yaz Okulu için gittiği Kazakistan ve Özbekistan seyahatlerinde edinmiş olduğu bilgileri ve gözlemleri anlattı. Panelin Oturum Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Erhan Aktaş da Moğolistan ve Hakasya’da yapmış olduğu alan araştırmasını görseller ile paylaştı.Panelin sonunda Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Bülent Bayram, lisans öğrencilerinin kendi imkanlarıyla alan araştırması amacıyla yurtdışına gitmelerini bölüm olarak takdir ettiklerini ve desteklediklerini bildirdi. Panel, katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilmesiyle son buldu.

Haber / Gökhan YILMAZ