5 atölye çalışması yapılacak

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı "Bilmeyen Kalmasın Projesi 2" kapsamında Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu'nda atölye çalışması yapılıyor. İki gün boyunca yapılac

GÜNDEM 24.10.2018 16:03:00 0
5 atölye çalışması yapılacak

Proje ile ilgili bilgi veren Nurullah Narin Ortaokulu Müdürü Musa Dinç, “Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde 24-25 Ekim tarihlerinde ‘TÜBİTAK 4007 Bilmeyen Kalmasın Projesi (BİKA  2) kapsamında Nurullah Narin Ortaokulu bünyesinde 5 farklı atölye çalışması yapılıyor” dedi.

 

500 ÖĞRENCİNİN İSTİFADE ETMES,İ PLANLANIYOR

Yapılmakta olan aktiviteler sayesinde öğrencilerin teorik olarak almış oldukları bilgileri somutlaştırarak yaparak-yaşayarak  öğrenme imkanı bulduğunu kaydeden Musa Dinç “10 öğretmenin görevli olduğu çalışmalardan ilçe genelinde yaklaşık 500 öğrencinin istifade etmesi planlanıyor” dedi.

 

5 ATÖLYE ÇALIŞMASI YAPILACAK

İki gün boyunca öğrenmeyi eğlenceli hale getiren ve bilginin akılda kalıcılığını arttırması sağlamak amacıyla Baskı Çalışması Atölyesi, Fil Macunu Atölyesi, Kotlama Atölyesi, Nişastanın Gizemi Atölyesi, Efes Antik Kentinde Kral Yolunun Yeniden İnşası Atölyesi çalışması yapılacağını kaydeden Dinç “ Atölye çalışmalarına okullardan katılan öğrencilerle  atölyelerde birer saat çalışma yapılması planlanıyor” dedi.

 

6 OKULLA İŞBİRLİĞİNE GİDİLDİ

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında hazırlanan Bilmeyen Kalmasın Projesi – 2, il genelinde 8 ayrı organizasyon noktasında gerçekleştirilecek. Proje kapsamında Ebru Nayim Fen Lisesi, Tekirdağ Anadolu Lisesi, Şehit Mehmet Şengül Ortaokulu, Süleymanpaşa Bilim ve Sanat Merkezi, Çorlu Şahinler Ortaokulu ve Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu ile işbirliğine gidildi.  10-18 yaş aralığındaki ilkokul, ortaokul, ortaöğretim çağındaki öğrenciler ile veliler ve Tekirdağ halkı projenin hedef kitlesini oluştururken, proje ile çocukların bilgi, beceri ve düşünme kapasitesini artırıp; problem çözme becerilerini geliştirerek, bilimsel gerçeklikler ışığında hayatla ilgili daha anlaşılır, etkili ve kalıcı çözümler sağlamalarına dair bakış açısı kazanmalarının amaçlandığı belirtildi.

 

71 ATÖLYE ÇALIŞMASI VE 2 DENEY YAPILACAK

Proje kapsamında 2 gün boyunca Namık Kemal Üniversitesi’nde 14, Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi’nde 5, Ebru Nayim Fen Lisesi’nde 7, Tekirdağ Anadolu Lisesi´nde 10, Şehit Mehmet Şengül Ortaokulu´nda 7, Süleymanpaşa Bilim ve Sanat Merkezi’nde 13, Çorlu Şahinler Ortaokulu´nda 10 ve Çerkezköy Nurullah Narin Ortaokulu´nda 5 olmak üzere olmak üzere toplam 71 atölye çalışması yürütülecek. 2 gösteri deneyi atölyesi ile bu sayı 73 olacak. Ayrıca alanlarında uzman akademisyenler tarafından Ebru Nayim Fen Lisesi’nde 2, Çorlu Şahinler Ortaokulu’nda 1 olmak üzere 3 tane seminer verilecek.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU