MEGİP kapsamında toplantı düzenlendi

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında toplantı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda tekstil sektöründe faaliyet göster

GÜNDEM 24.10.2018 14:25:00 0
MEGİP kapsamında toplantı düzenlendi

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında Tekirdağ TSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Tekirdağ TSO Genel Sekreteri İrfan Ekici, Tekirdağ TB Genel Sekreteri Ercan İzgi, Tekirdağ İŞKUR Şube Müdürleri Adem Pusaoğlu ve Necla Gülçin Kabaş ile İş ve Meslek Danışmanı Murat Ayar katıldı.

 

25 KİŞİLİK KURS AÇILACAK

Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında işverenlerin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak amacıyla mesleki eğitim kurslarında teorik ve pratik eğitimin bir arada verileceği sistem geçtiğimiz günlerde hayata geçirildi. Bu kapsamda düzenlenen toplantıda tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir firmada ‘düz dikiş makinecisi’ mesleğinde istihdam garantili 25 kişilik kurs açılması kararı alındı. Protokol neticesinde işverenlerin, hangi meslekte, hangi nitelikte işgücüne ihtiyaç duyduklarını Tekirdağ TSO ve Tekirdağ TB’na bildirmesi üzerine düzenli olarak yapılan toplantılarda gündeme alınarak gerekli ve uygun görülmesi halinde yeni kursların açılabileceği belirtildi.

 

Haber / Yakup KARATEPE