Kültür ve Sanat Evi'ne ziyaretçi akını

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 20 Aralık 1930 tarihinde Kırklareli'ni ziyaretinde konuşma yaptığı 2002 yılında İl Özel İdaresi tarafından satın alınıp, 2016 yılında restore edilerek Kırklareli'ni

GÜNDEM 22.10.2018 16:43:00 0
Kültür ve Sanat Evi

Geçtiğimiz yıl 19 Mayıs’ta ziyarete açılan Kültür ve Sanat Evi'ni ziyaret eden kişi sayısının 50 bini aştığı ifade edildi.

 

HAFTANIN 6 GÜNÜ ZİYARETE AÇIK

Kültür ve Sanat Evi’nde, Kırklareli'nin 10 Kasım 1922'de bağımsızlığını kazandıktan sonraki kültürel yapısı ve gündelik yaşamı ele alındığını belirten yetkililer “Gün geçtikçe kaybolmakta olan sepetçilik, çömlekçilik gibi geleneksel meslekler ile hardaliye ve peynir üretimini canlandırarak, aynı zamanda giyim kuşam, mutfak kültürü ve düğün gibi folklorik zenginlikleri, hiperrealistik heykeller, aslına uygun hazırlanmış dekorlar ve bilgilendirme panoları ile anlatılıyor. Bodrum katında; 'Mesleki Canlandırma ve Pazar yeri', birinci katta; 'Düğün Kültürü ve Mutfak Yaşamı' ve ikinci katta; 'Kıyafet ve Gündelik Yaşam' konulu gelenek ve görenekler sunuluyor” dedi. Kültür ve Sanat Evi Pazartesi hariç haftanın diğer günlerde 09.00-17.30 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebildiği ifade edildi.

Haber / Seda AKYOL