Bulgar geline imam nikahı kıyıldı

Edirne'de özel bir şirkette çalışan Volkan Tütüncü, 3 yıl önce Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yaşadığı dönemde tanıştığı Lidya Milenova ile evlilik kararı aldı. Çifte, Ed

GÜNDEM 22.10.2018 15:31:00 0
Bulgar geline imam nikahı kıyıldı

Karaağaç Mahallesi'nde Atlı Spor Kulübü'ndeki nikahı imam Mahmut Eroğlu kıyarken 3 arkadaşı da şahitlik yaptı. Bulgar gelin Lidya, nikah sırasında başörtüsü taktı.

 

“3 YIL ÖNCE TANIŞTIK”

Lidya Milenova ile Sofya'da tanıştıklarını anlatan Volkan Tütüncü “Üç yıldır beraberiz, devamında da evlilik kararı aldık ve Edirne'de yapmak istedik. Ben burada özel sektörde çalışıyorum. Lidya'da Macaristan hava yollarında çalışıyor, kısa bir süre sonra oda buraya yerleşecek. Bizim kültürümüzü ve insanlarımızı seviyor. Onun da bir dini inancı var ama aynı Allah'a inanıyoruz. İnancımız gereği bizim dinimiz açısından nikah olması gerektiğini anlattım, çok normal karşıladı. Hatta kendi dini olan Hristiyanlık içinde gerekli bir dini tören var, yapabileceğimi söyledim. Ancak o da Müslümanlığa sıcak bakıyor, bunun yeterli olacağını söyledi. Kendi çabalarıyla kitaplar alarak Müslümanlığı için araştırıyor. Ben onu sıkmıyorum, dinimizde de zorlama yok” dedi.

 

RESMİ NİKAH DA KIYILACAK

Bulgar gelin Lidya Milenova ise “Önemli olanın karşımdaki insanın kişiliği. Çok mutluyum” dedi. Volkan Tütüncü ve Lidya Milenova, resmi nikahın ardından yapılacak düğünle dünya evine girecek.

 

Haber / Seda AKYOL