Bitmeyen çile

Tekirdağ'ın hızla büyüyen ilçeleri arasında yer alan çiçeği burnunda Kapaklı'nın köklü mahallelerinden olan Yanıkağıl Mahallesi ile Uzunhacı Mahallesi arasındaki 16 ailenin yaşadÄ?

GÜNDEM 21.10.2018 20:05:00 0
Bitmeyen çile

18 yıl önce yerleşime açılan yere 18 yıl boyunca altyapı yapılmamış olmasına anlam veremediklerini kaydeden mahalle sakinleri “Biz bunu Çerkezköy’e bağlıyken de dile getirip anlattık. Tekirdağ büyükşehir olduktan sonra mahallemiz Kapaklı’ya bağlandı. Bu defa da Kapaklı Belediyesi’ne defalarca müracaat etmemize rağmen bugüne kadar bizlerin altyapı sorununu çözmediler. Her defasında topu taca atarak muhatap olarak TESKİ’yi gösterdiler. Milyarlarca liralık bütçe ile milyarlarca liralık yatırım yapan TESKİ bu durumu bilmesine rağmen çözüm üretmiyor. 16 hanenin yaşadığı, 100’e yakın insanın bulunduğu mahallede bu çağda tuvalet atıklarını vidanjörlerle çektirmek zorunda kalıyoruz” dedi.

 

“BU MANZARA NE TEKİRDAĞ’A NE DE BİZE YAKIŞIYOR”

 

Elektriklerini olduğunu, sularının olduğunu fakat altyapılarının olmadığını söyleyen mahalle sakinleri “Altyapımız olmadığı halde yetkililer bizden 18 yıldır atık su parası alıyor. Bizler devletin çıkarttığı imar barışı yasasından da yararlandık. Devletimize meramını anlatan bizler yanı başımızdaki yerel yöneticilere yıllardır meramımızı anlatamıyoruz. Öyle ki hemen önümüzden geçen dere geçtiğimiz aylarda taşması sonucu bu evler su altında kalmıştı. Dereyi ıslah etmeyen teksi bizleri foseptik çukuru ile yaşamaya mahkum ediyorlar. Kendileri evlerinin yanı başında bulunan mikrop ve pislik yuvası bir foseptik çukuru ile yaşamak isterler mi? Burası Avrupa’nın merkezi Türkiye’nin gözbebeği Tekirdağ. Bu çağda bu manzara ne Tekirdağ’a ne de bize yakışıyor” dedi.

 

SORUNUMUZ ÇÖZÜLMEDİ

 

Bir taraftan atık su bedeli öderken diğer taraftan çektirdikleri her bir atık tankeri için 70 TL para ödediklerini söyleyen mahalle sakinleri “Bu şikayetimizi dile getirdiğimizde ise Kapaklı Belediyesi durumu Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ilettiklerini, büyükşehirinin de durumla ilgileneceğini söylüyorlar. 4 buçuk yıl geçmesine rağmen bugüne kadar sorunumuz çözülmüş değil. 3 yıldır 300 metrelik alanda altyapı çalışması yapmayan Kapaklı Belediyesi ve TESKİ’nin seçime aylar kala altyapı yapmasını istiyoruz. Biz sorunumuzu çözecek sorumluluk sahibi yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi. Temmuz ayında da, altı dolan ve tıkanan derenin taşması sonucu aynı bölgede bazı evlerin sular altında kaldığını anımsatan mahalle sakinleri “Yazın sinek ve bok kokusundan, kışın ise dere taşkınından kurtulmak istiyoruz” diyerek isyan ettiler.

Haber / Şaban KARDEŞ