Aygun: Tekirdağ her yıl daha az pay alıyor

En fazla vergi veren iller arasında üst sıralarda yer alan Tekirdağ'ın  merkezi yatırımlardan her yıl daha az pay almaya başladığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili İlhami Ö

GÜNDEM 21.10.2018 19:00:00 0
Aygun: Tekirdağ her yıl daha az pay alıyor

Hükümetin Tekirdağ’a yatırım yapmadığını söyleyen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, “Vergi ödemelerinde daima ilk 10’a giren Tekirdağ, merkezi yatırımlardan her yıl daha az pay almaya başladı. Adeta cezalandırılıyoruz. Merkezi yönetimde 2014’te tüm iller arasında 32. sırada olan Tekirdağ, şimdi de 41. sıraya kadar geriledi” dedi.

 

“İNSAN HAYATINDAN DAHA DEĞERLİ NE OLABİLİR?”

 

267 milyon lira yatırım bedeli olan 45 kilometrelik Tekirdağ-Hayrabolu yolunun tasarruf tedbirlerine takıldığını ifade eden Aygun “2017 yılında 2 milyon lira ayrılan yola 2018 yılı sonuna kadar ayrılması planlanan 20 milyon liranın da aktarılamayacağını öğrendik. Hayrabolu Yolu can almaya devam mı edecek? İnsan hayatından daha değerli ne olabilir ki” dedi. Geçtiğimiz günlerde Tekirdağ’daki saha çalışmaları kapsamında Tekirdağ-Hayrabolu yolu şantiyesini ziyaret ederek çalışanlardan bilgi alan ve yol çalışması ile ilgili incelemeler yapan Aygun, yol çalışmalarını yeniden inceleyerek “Tekirdağ’ın kanayan yarası olan Hayrabolu yolu can almaya devam ediyor” dedi.

 

“YOL ERTELEMEYE GELMEZ”

 

Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesi ile bağlantısı olan bu yolun “ölüm yolu” olarak adlandırılmaya başlandığını dile getiren Aygun “2018 yılında da ekonomik krize takılan yol, canlar almaya devam ediyor” dedi. 2016 yılında yapımına başlanan yolun 2021 yılında bitirilmesinin hedeflendiğini, ancak bunun da mümkün görünmediğini söyleyen Tekirdağ ili 2018 yılı Kamu Yatırımları Planı’nı incelediğini belirterek, “267 milyon lira değerindeki yol için 2017 yılında hiçbir adım atılmadı. 2018 yılında yapılacak 20 milyon liralık yatırım da gündemden düştü. Hayrabolu yolu tehlike saçmaya devam ediyor. AKP Milletvekillerimizi de göreve çağırıyorum. Gelin hep birlikte Tekirdağ’ın kanayan yarasını çözelim. Hiçbir şey insan hayatından değerli değil. Bu konuda tasarruf yapmayalım. Yol, ertelemeye gelmez!” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 870 KİLOMETRE YOL YAPTI

 

AKP İl Başkanı ve Milletvekilleri tarafından sık sık eleştirilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın göreve geldiği günden bu yana 870 kilometrelik yol çalışması yaptığını kaydeden Aygun “AKP Hükümeti ise Tekirdağ-Hayrabolu arasında bulunan 45 kilometrelik yol çalışmasını bitiremiyor!” eleştirisini yaptı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU