Kılavuz'dan Trakya çıkarması

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, cumartesi günü Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Balıkesir'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ülkücü genç

GÜNDEM 21.10.2018 17:12:00 0
Kılavuz

Trakya turu kapsamında ilk olarak Edirne’ye gelen Kılavuz, Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığında gençlerle bir araya geldi. Ülkücü gençliğin ilk vazifesinin eğitimini layıkıyla tamamlamak olduğunu belirten Kılavuz “Ocaklı gençlerimiz ilim tahsil ettiği alanda sadece kendisine verilen bilgiyle yetinmemeli, araştırmacı bir zihniyetle hareket ederek kendini geliştirmelidir.  Çatısı altında buluştuğumuz Ülkü Ocakları adından da anlaşılacağı üzere bir eğitim ve kültür vakfıdır. Dolayısıyla kendisini Ülkü Ocakları’na bağlı hisseden her kardeşimiz öncelikle nitelik bir birey olma yolunda kendini geliştirmelidir” dedi.

 

“KENDİNİ GELİŞTİRMİŞ BİREYLER OLMALIYIZ”

 

Bu donanıma kavuşmanın, bilgi birikimini artırmanın yolunun da eğitimden geçtiğini belirten Kılavuz “Kısacası hem ülkemizin hem de hareketimizin geleceği için eğitimli, ilmi ve ahlaki anlamda kendini geliştirmiş bireyler olmalıyız” dedi. Ülkü Ocakları Edirne İl Başkanlığı ziyaretinin ardından MHP Edirne İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Kılavuz, daha sonra Kırklareli’ne geçerek Ülkü Ocakları Kırklareli İl Başkanlığı’nda ülkücülerle istişare toplantısı yaptı.

 

“BİZİM HER ŞEYİMİZ GENÇLİKTİR”

 

Türk gençliğinin birçok yönüyle yetişmesi ve gelişmesi için mücadele verdiklerini ifade eden Olcay Kılavuz “Şuurlu gençlerin yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülkü Ocakları medrese gibi ilim, irfan ve eğitim, kültür yuvasıdır. Türk gençliğinin Türklük gurur ve şuuruyla, İslam ahlak ve faziletiyle yetişmesi adına büyük fedakârlıklar yapan kutlu bir yuvadır. Bir medresedir, mekteptir ve kardeşlerimizin ilim, iman, ahlak esasında kendilerini şuurlandırdıkları yuvadır. Allah'a şükürler olsun, sayısızca kardeşimiz bu duyguyla ve düşünceyle yetişiyor. Kimisi siyasette, kimisi ticarette, kimisi özel sektörde yüce Türk milletine ve devletimize hizmet ediyor ve faydalı oluyorlar. Bizim her şeyimiz gençliktir” dedi.

 

“GENÇLİK OLMADAN GELECEĞİMİZ OLMAZ”

 

Bir milletin geleceği, umudu, teminatının gençlik olduğunu kaydeden Kılavuz “Gençlik olmadan geleceğimiz olmaz. Hamdolsun, Türkiye’nin ve dünyanın da en büyük, dinamik, güçlü kararlı, sorumluluğunun farkında olan gençlik teşkilatı Ülkü Ocaklarıdır” dedi. MHP Kırklareli İl Başkanlığı’nı da ziyaret eden Kılavuz, ayrıca uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla da çok mücadele ederek büyük başarılar elde ettiklerini dile getirdi.

 

“OCAK SÖNMESİN DİYE BİR ÖMÜR NÖBETTEYİZ”

 

Kırklareli’nin ardından Tekirdağ’a gelen MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları Tekirdağ İl Başkanlığı yöneticileri ile bir araya geldi. Trakya ziyaretleri sonrası Balıkesir’e hareket eden Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, Ülkü Ocakları Balıkesir İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Ocak Sönmesin Diye Bir Ömür Nöbetteyiz’ isimli gençlik şölenine katıldı. Şölende konuşan Kılavuz “1933 yılından beri Türk çocukları tarafından gururla söylenen öğrenci andı, ne yazık ki çözülme sürecinde kaldırılmıştı. Danıştay 8. Dairesi bu kararı oy çokluğu ile iptal ederek, öğrenci andının okunmasının önündeki engeli kaldırdı. Bu karar milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Türkiye’de Türk olmaktan, doğru olmaktan, çalışkan olmaktan utananlar dışında bu karardan rahatsız olabilecek kimse bulunmamaktadır. Bölücülerin, satılmışların, kimliksizlerin, şuursuzların da bu anttan rahatsız olması şaşılacak bir şey değildir; zira herkes kendi meşrebine göre davranacaktır.  Her ne olursa olsun Türk Andından vazgeçmeyecektir” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU