160 kiloluk bal kabağını sergiliyor

Edirne'de tava ciğeri lokantası işleten Bahri Dinar'ın 300 liraya alıp, iş yerinin önünde sergilediği 160 kiloluk bal kabağı görenleri şaşırttı. Dinar, yaklaşık 6 yıldır kentte yetişen en bÃ?

GÜNDEM 21.10.2018 15:39:00 0
160 kiloluk bal kabağını sergiliyor

Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Koruma Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Bahri Dinar, 300 lira ödeyerek Karaağaç Mahallesi'nde bir üreticiden bal kabağı aldı.

 

6 YILDIR SERGİLİYOR

 

Dinar, müşteri çekmek için kabağı tava ciğeri lokantasında sergilerken, bal kabağını görenler bol bol fotoğraf çekiyor. Yaklaşık 6 yıldır kentte yetişen en büyük kabağı satın alarak sergiledikten sonra tatlı yaparak müşterilerine ücretsiz dağıttığını belirten Dinar, “Geçtiğimiz yıl 120 kilo ağırlığında kabak yetişmişti. Artık geleneksel hale getirdiğimiz bu etkinliğimizde bu yılki kabağımız 160 kilo ağırlığında. Bu ayrıca bir rekor. Bu yıl kentte geçmiş zamanların en büyük kabağı yetişmiş oluyor. Daha büyüğüne biz denk gelmedik” dedi.

 

“TATLISINI YAPARAK DAĞITACAĞIZ”

 

Kabağın yanında ayrıca bu yıl dev karpuzların da olduğunu söyleyen Dinar, Yunanistan sınırındaki Karaağaç Mahallemizde yetişen bu dev karpuzların da reçelini yapacaklarını, kabak ve karpuzları yaklaşık 1 ay sergiledikten sonra, tatlısını yaparak müşterilere ücretsiz dağıtacaklarını söyledi.

 

Haber / Yakup KARATEPE