Katar heyeti Tekirdağ'ın yollarını inceledi

Katar'dan gelen heyet, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılından bu yana ilçelerde başlatmış olduğu Silindirle Sıkıştırılabilir Beton (SSB) yol yapım çalışmalarını inceledi. ?

GÜNDEM 21.10.2018 14:53:00 0
Katar heyeti Tekirdağ

2020 yılında gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapacak olan Katar, kendi yol ağında Bitümlü Sıcak Karışık (BSK) asfalta alternatif olarak kullanmak istediği Silindirle Sıkılaştırılmış Beton yol için Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) önerisi ile Tekirdağ'da incelemelerde bulundu. İncelemelerde Katarlı heyetin yanı sıra; İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden Prof. Dr. Ali Osman Atahan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yetkilileri de yer aldı.

 

TEKİRDAĞ’I ÖNNEK ALACAKLAR

 

Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi Çorlu Caddesi'nde devam eden silindirle sıkılaştırılmış beton yol çalışmalarını inceleyen heyet, Katar'da gerçekleştirilecek olan yol ağı genişletme çalışmalarında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen SSB çalışmalarını örnek alacaklarını ifade etti.

 

“YENİLİKÇİ OLMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da konuyla ilgili yaptığı açıklamada Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği her projede yenilikçi olmaya özen gösterdiğini ifade etti. Göreve geldikleri günden bu yana Tekirdağ’ın tüm ilçelerinde yol yapım çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyleyen Albayrak “Ortaya koyduğumuz emek sonucunda çalışmalarımız sadece Türkiye'deki diğer şehirlere değil, farklı ülkelere de örnek oluyor” dedi. Albayrak, yol yapım çalışmalarında emeği geçen Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan tüm personelini de tebrik etti.

Haber / Özge MERİÇ