Özel insanlardan başkana ziyaret

Engelli vatandaşlar, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ı ziyaret etti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü öncesi yapılacak etkinlikler hakkında Başkan Uyan ile görüşen Ayyıldız Engell

GÜNDEM 19.10.2018 16:07:00 0
Özel insanlardan başkana ziyaret

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan da engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirterek “Engelli vatandaşlarımızın hayata daha kuvvetli tutunması, her alanda kendilerini geliştirip yaşama sevinçlerini kaybetmemeleri için hepimizin üzerine düşen büyük sorumluluklar var. Engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmak bir insanlık görevidir. Toplumun aktif bireyleri olarak gördüğümüz engelli vatandaşlarımızın daima yanındayız. İlçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza hizmet verebilmek adına Engelli koordinasyon Merkezi kurduk ve onların sorunlarıyla daha yakından ilgilenmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

 

TÜM İNSANLIĞIN ORTAK SORUNU

 

Engelliliğin, sadece kişinin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu dile getiren Uyan “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na ilçemizde Engelsiz Yaşam Merkezi yapılması amacıyla 7.760 metrekare yer tahsisinde bulunduk. İlçemizdeki 288 engelli vatandaşımızın yanında olmak amacıyla engelli nakil aracımız ve 2 hasta nakil aracımızla gerek hastanelere gerekse sosyal etkinliklere katılımlarını sağlıyoruz. Herkesin engelli adayı olduğunun bilinciyle öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir” dedi.

Haber / Özge MERİÇ