Öğrencilerin proje fotoğrafları sergileniyor

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü ile Beyciler Mukaddes Sönmez Ortaokulu işbirliğiyle yürütülen ''Yıldız Kaşifl

GÜNDEM 19.10.2018 15:21:00 0
Öğrencilerin proje fotoğrafları sergileniyor

Proje süresince çekilen fotoğrafların yanı sıra öğrencilerin sanatsal çalışmalarının yer aldığı serginin açılışına Trakya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Prof.Dr. Murat Yurtcan, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Elemanları Doç.Dr. Utku Güner ve Dr.Öğrt. Üyesi Mustafa Kaya, İrmet Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Ahmet Türker, Silivri İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aslan, Silivri Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Emrah Erdoğan, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

 

“DOĞA SEVGİSİNİ KAZANDIRDIK”

 

Açılışta konuşan Okul Müdürü Mustafa Elibol “Çocuklarımız geleceğimizin bir ışıltısı, bir aynasıdır. Onları nasıl yetiştirirsek gelecekte de o şekilde karşılığını mutlaka alırız. Bu projemizde, öğrencilerimizin doğayla temas etmek suretiyle doğa ve canlıların gözlem ve öğrenilmesine teşvik ederek, farklı etkinliklerle multidisiplinler yaklaşımlarla doğa sevgisini kazandırdık” dedi.

 

“ÇEŞİTLİ AKTİVİTELER DÜZENLEDİK”

 

Öğrencilerle doğa gözlemlerinin yanı sıra doğadaki cansız varlıklara dikkat çekmek için çeşitli aktiviteler düzenleyerek öğrencilerin çeşitlilik konularını zevkli bir yolla öğrenmelerini sağladıklarını dile getiren Elibol “Her sanat eseri yaşanmış heyecanın duygusal karşılığıdır. Öğrencilerimiz 5 gün boyunca yaşadıkları heyecanı ve mutluluğu fotoğraflarımızda göreceğinizi temenni ediyorum. Projede emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarıma ve öğrencilere teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda yeni projemizin gerçekleşmesini temenni ediyorum” dedi.

 

1 HAFTA AÇIK KALACAK

 

Proje koordinatörü Aslıhan Dikmen de, bu sene okul ve Silivri için bir ilk olan Yıldız Kaşifleri Doğa Eğitimi projesini Temmuz ayında 24 öğrenci ve 14 uzman personel ile Yıldız Dağları doğa eğitim merkezinde 5 günlük kamp ile gerçekleştirdiklerini belirterek “Projemizde amaçladığımız öğrencilerimizin Yıldız dağlarındaki farklı ekosistemleri tanıyarak-yaşayarak keşfetmelerini sağlamak ve yaşadığımız coğrafyada bulunan farklı ekosistemleri, flora ve faunayı tanımalarını sağlamaktı. Projemizi uygulamasını tamamladıktan sonra gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla bu amaca ulaştığımızı gördük” dedi. Sergi açılışında şube müdürü Erdal Aslan da yapılan bu projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Fotoğraf sergisi 1 hafta boyunca açık kalacak.

 

Haber/ Gülveren ALTUNOĞLU