'Vasıflı eleman yetiştirmek zorundayız'

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı'na katılan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, "İlimizde ciddi bir teknik ve vasıflı eleman ihtiyacı va

GÜNDEM 18.10.2018 14:32:00 0

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Mesleki ve Teknik Eğitim Çalıştayı” düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program İl Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Çakal’ın “İlimizde Mesleki ve Teknik Eğitim” konulu sunumu ile devam etti. Sunumun ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmur Şahin katılımcılara “İlimizdeki Mesleki ve Teknik Eğitimi” ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aktardı.

 

“GÖZDEN GEÇİRMELİYİZ”

 

Çalıştayda konuşan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Mesleki ve Teknik Eğitim, ülkemizde her zaman ve her platformda devamlı vurgulandığı gibi, mesleki ve teknik eğitimdeki okullaşma, okullardaki eğitimin talep edilen sektörlerdeki işe yönelik olarak yönlendirilmesi açısından, gerekse bu okullardan gelecek olan gençlerin iş hayatına ve bu anlamda kendi alanlarındaki işleri icra etmeleri açısından tam istenilen bir netice elde edemiyoruz. Bunun çeşitli nedenleri var. Bizler öz eleştirimizi yapıp neler yapabileceğimizi gözden geçirmeliyiz” dedi.

 

“FAYDALARINI GÖRECEĞİMİZE İNANIYORUM”

 

Bu çalıştay da elde edecekleri verileri uygulamaya koyarak mesleki ve teknik eğitimin sanayi, iş yerleri ve sektörle birebir ilişki içerisinde bir sonuç elde etmeyi amaçlamak zorunda olduklarını söyleyen Ceylan “İlimizde ciddi bir teknik ve vasıflı eleman ihtiyacı var. Bu açıdan bizler ilimiz özelinde birtakım çalışmalar yapmaktayız. Özellikle milli eğitim, sektörde anket ve saha araştırmaları yaparak, “ne türlü eksiklerimiz var, neler yapmalıyız” çalışmalarını yapmıştır. Bizim için önemli olan ülkemizin gelişmesi ve kalkınması açısından büyük katkı sağlayacak mesleki ve teknik eğitimi, bölgemizde iyileştirmek zorundayız. Çünkü 12 organize sanayi bölgesi, 1500’ün üzerinde sanayi tesisi ile istihdam açısından ciddi bir potansiyele sahibiz. Biz bunu için vasıflı elemanları yetiştirmek zorundayız. Bu açıdan mesleki ve teknik eğitim sorunlarını masaya yatırarak çözüm bulmak için bu çalıştayın çok verimli olacağı kanaatindeyim. Emeği geçen kişilere teşekkür ediyorum. Çalıştayın sonuçlarını ve uygulanmasını bizzat takip edeceğiz. Bu çalıştaydan çıkan sonuçlarında faydalarını ileriki dönemlerde göreceğimize inanıyorum” dedi. Konuşmaların ardından çalışma grupları oluşturularak “İlimizde melek ve teknik eğitim kalitesini arttırılması, meslek ve teknik eğitimi veren okulların açılması ve kapatılması, planlanan alan ve dallar, meslek ve teknik eğitimde istihdam sorunu başlıkları konularında” çalışmalar yapıldı.

Haber / Şaban KARDEŞ