Enerji Yönetim Sistemi kurulumunda sona gelindi

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde (ÇOSB) kurulumu son aşamaya gelmiş olan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile ÇOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde enerji tüketiminin izlenmesi, mevcut cihaz ve ekip

GÜNDEM 18.10.2018 14:20:00 0
Enerji Yönetim Sistemi kurulumunda sona gelindi

Günümüzde üretim artışına bağlı olarak enerji tüketimlerinin de arttığını belirten ÇOSB Müdürlüğü yetkilileri “Buna karşın enerji kaynakları azalmaktadır. Bu çerçevede sanayi kuruluşlarında enerji kaynaklarının verimli kullanımı ve enerji tasarrufu gittikçe önemli hale gelmektedir” dedi.

 

ENERJİ BİLİNCİNİN YÜKSELTİLMESİ HEDEFLENİYOR

 

Kuruluşlar açısından enerjinin tasarruflu kullanılması ve bu çalışmalar için enerji yönetim sisteki oluşturulmasının kaçınılmaz hale geldiğini söyleyen yetkililer “Enerji yönetimi kuruluşlarda enerji verimliliğini yükseltmek için süreç ve sistemlerin oluşturulmasını ve sürdürülebilirliğini sağlamak üzere kurulmaktadır. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (ÇOSB) kurulumu son aşamaya gelmiş olan ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi ile ÇOSB Bölge Müdürlüğü bünyesinde enerji tüketiminin izlenmesi, mevcut cihaz ve ekipmanların kontrol altında tutulması, verimliliğin artırılması ve enerji bilincinin yükseltilmesi hedefleniyor” dedi.

 

“YAŞANABİLİR BİR DÜNYA BIRAKMAYI TAAHHÜT EDİYORUZ”

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü  yetkilileri “Sınırlı enerji kaynaklarını sürdürülebilirlik felsefesi temelinde, küresel ısınmayı önlemeyi, çevresel etkileri azaltmayı ve gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı taahhüt ediyoruz” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU