Büyükşehir'e Güral da aday

Cumhuriyet Halk Partisi'nden Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıklayan Tekirdağ Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şeref Güral, ağırlıklı olarak engelli vatandaÅ?

GÜNDEM 17.10.2018 20:05:00 0
Büyükşehir

Tekirdağ için projeleri ve yapacağı çalışmaları anlatan CHP Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şeref Güral, Tekirdağ’da bundan böyle Eskişehir modelinin değil, Tekirdağ modelinin konuşulacağını belirterek “Belediye başkanlarının şehrin güvenilir insanları olması gerekiyor. Ben şehrin emini olacağım” dedi. Gelecek seçimi değil, gelecek kuşakları düşüneceğini söyleyen Güral, güler yüzlü, samimi ve içten bir belediyecilik sergilemek istediğini dile getirdi.

 

“ORTAK AKLI KULLANACAĞIZ”

 

Projelerinin yurt içi ve yurt dışı fonlarından faydalanarak hazırlanacağını ifade eden Şeref Güral,  “AB Projelerini unutmayacağız” dedi. Ortak akıl ile yönetmeye talip olduğunu dile getiren Güral “Bütçeyi kullanırken, halkın acil ihtiyaçlarına önem verilmesi, tüm STK, muhtarlar ve bilirkişilerin fikirlerine de danışılarak hareket edilmesi gerekiyor. Ben yaptım oldu değil, ortak aklı kullanacağız. İcraatlarımızda yalana yer olmayacak” dedi.

 

“EN İYİ KADROLARLA ÇALIŞACAĞIZ”

 

En iyi kadrolarla çalışacaklarını dile getiren Güral “Koşan, mesai kavramı olmayan daire başkanlarımız ve müdürlerimiz olacak. Halkın isteklerini düşüncelerini ve yaptığımız hizmetleri belirten anketler yaparak durumumuzu kontrol ettireceğiz” dedi. Bütçeyi nüfus yoğunluğuna yayarak her yere eşit hizmet götüreceklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Şeref Güral “Kültür ve Sanat da olmazsa olmazlar arasında olacak. Tekirdağ’da her ay ülke çapında ses getirecek kültürel faaliyetlerde bulunacağız” dedi.

 

“TARIM SEFERBERLİĞİ BAŞLATACAĞIZ”

 

Eleştiriye açık olacaklarını, kendilerini eleştiren, olumsuzlukları anlatan bir danışman tutacaklarını dile getiren Güral “Tarıma da önem vereceğiz. Organik tarımı destekleyeceğiz. 20 milyonluk İstanbul pazarını, kooperatif kurarak satış ağırlıklı destekleyeceğiz. Şahıs firmalarını da üretici Pazar yerleri kurarak çiftçimizin gelir seviyesini yükselteceğiz. Kısacası tarım seferberliği başlatacağız” dedi. Türkiye’deki buğdayın 17’de 1’inin Tekirdağ’da yetiştirildiğini söyleyen Güral buğdayı daha iyi değerlendirmek amacıyla başak birliğinin kurulması için öncü olacaklarını söyledi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU