İlkokul öğrencilerine deprem eğitimi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu'ndaki eğitim gören 700 öğrenciye Deprem Simülasyon TIRâ€

GÜNDEM 17.10.2018 13:36:00 0
İlkokul öğrencilerine deprem eğitimi

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı’da konuşlanan Deprem Simülasyon TIR’ını ziyaret ederek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu’ndaki 700 öğrenciye yönelik verilen ve ‘deprem anında yapılması gerekenler’in anlatıldığı eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

 

 

“TÜM OKULLARDA DEVAM ETMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

 

Bu projede emeği ve katkısı olan herkese teşekkür eden Başkan Mandalı “Ülkemiz bir deprem bölgesi daha şimdiden çocuklarımız ve bizler deprem anında neler yapmalıyız bu konuda bilinçlenerek yaşayabileceğimiz hayati riskleri en aza indirebiliriz. Depremle yaşamalıyız ve her zaman buna hazır olmalıyız. Çocuklarımız burada hem depremi yaşıyor hem de deprem sonrasında neler yapacakları konusunda uzman eğitmenlerimiz tarafından bilgilendiriliyorlar” dedi. Eğitimlerden memnun olduklarını kaydeden Mandalı, ilçe genelinde tüm okullarda bu faaliyetin devam etmesini sağlayacaklarını söyledi.

 

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

 

Eğitimler 3 ana başlıktan oluşurken, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası ele alınıyor. Depremdeki kayıpların önlenmesi için neler yapılması gerektiği konusunda da öğrenciler bilgilendiriliyor. Ağırlıklı olarak öğrencilere, hayat üçgeni olarak bilinen çök, kapan, tutun pozisyonu öğretilirken, bu sayede olası hayat kayıplarının önlenebileceği ve çocuklara deprem anında panik yapılmaması gerektiği anlatılıyor. İlk yardım çantasının içerisinde bulunması gerekenlerin de anlatıldığı eğitimde, bir ev şeklinde dekore edilen simülasyon TIR’ındaki eşyaların sabitlenmesi gerektiği görsel şekilde anlatılıyor.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU