Karadeniz'in yöresel ürünleri Çerkezköy'de

Karadeniz'in yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla yaklaşık 5 yıldır Türkiye'yi gezen 'Trabzon Yöresel Ürünleri Tanıtım TIR'ı' Çerkezköy'e geldi.  Karadeniz'in kültÃ?

GÜNDEM 16.10.2018 16:39:00 0
Karadeniz

‘Trabzon Yöresel Ürünleri Tanıtım TIR’ında kuru gıda, tereyağı, bal, kaymak, peynir çeşitleri, çay, doğal ve işlenmiş fındıklar, kızılcık ekşisi ve kuşburnu marmelatları, Trabzon kurabiyesi, beton helva, Karadeniz yöresel kıyafetleri, Trabzon ekmeği, çay, erişte, fındık, İspir kuru fasulyesi, Artvin Yusufeli zeytini, fındık ezmesi gibi yöresel tatların yanı sıra hediyelik eşyalar, kemençe, yayık, el yapımı bakırdan tava, cezve, dövme bardak, Sürmene bıçağı, çaydanlık, gibi ürünler de yer alıyor.

 

 

“TÜRKİYE’Yİ GEZİYORUZ”

 

TIR sorumlusu Osman Emuce, 5 yıl önce Trabzon Valiliği’nin katkı ve destekleriyle Trabzon Kültür ve Turizm Derneği olarak Trabzon yöresine ait gerçek doğal organik ürünlerin tanıtımını ülke çapında tanıtmaya başladıklarını ifade ederek “Türkiye’yi gezerek Trabzon yöresel ve organik ürünlerinin satışını yaparak tanıtmaya çalışıyoruz. Bazı il ve ilçelere taleplerin yoğun olması nedeniyle bir kaz kez gittik ve gitmeye çalışıyoruz. Çerkezköy’e dördüncü gelişimiz” dedi.

 

PAZAR GÜNÜNE KADAR ÇERKEZKÖY’DE

 

Her gittikleri il ve ilçede ürünlere karşı beklenenden daha fazla ilgi olduğunu, bunu da kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Emuce, “Önceki yıllarda da Çerkezköy’de Trabzon ürünlerine beklemediğimiz bir ilgi oldu ve bu kez de ayni ilgiyle karşılanmamızdan dolayı mutluyuz. Ürünlerimiz hem hesaplı hem de tamamen organiktir. Pazar gününe kadar Çerkezköy’deyiz. Çerkezköy’de yaşayan Karadenizlileri ve Çerkezköylüleri yöresel ürünlerini temin etmeleri için TIR’ımıza bekliyoruz” dedi.

 

YÖREYE ÖZGÜ PEKÇOK ÜRÜN VAR”

 

Yöresel Tanıtım TIR’ı ile Karadeniz havasını Türkiye’de taşıdıklarını kaydeden Emuce, “TIR’ımızda çoğu el yapımı, tamamı yöresel gıda ve çeşitli eşyalar var. Trabzon’a ait kurabiye, mısır unu, tereyağı, kaymak, peynir çeşitleri, çay, fındık ve el yapımı meşhur Sürmene bıçağı, yine el yapımı bakır; çaydanlık, cezve, bardak, tava çeşitleri, olmazsa olmazlarımızdan Trabzon ile özdeşleşmiş ve sadece Akçaabat ilçesinde yapılan kemençe gibi ürünler var. Çiçek balı, kızılcık ekşisi ve kuşburnu marmelatları, pestil, meşhur Kars kaşarı, Erzurum İspir yöresinin şeker fasulyesi, dünyaca ünlü ceviz ve tahinden yapılan kışlık-yaz beton helvası ve yöreye özgü birçok ürünümüz var” dedi.

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU