Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi açıldı

Çorlu'da meydana gelen tren faciasında hayatını kaybeden Oğuz Sel'in ismini taşıyan ve 258 öğrencinin kayıt yaptırdığı Futbol Akademisi, Uzunköprü Belediyesi & Uzunköprüspor Sosyal Tesis

SPOR 15.10.2018 13:23:00 0
Oğuz Arda Sel Futbol Akademisi açıldı

Açılışta konuşan Mısra Öz; “Bir ihmal sonucu kaybettiğim oğlumun adının burada, kendi memleketinde yaşatılması beni gururlandırdı. Oğuz Arda’nın adının sonsuz olmasını istiyorum. Akademide oynayan çocuklarımızın Oğuz Arda’nın hayallerini gerçekleştirmesini diliyorum” dedi. Uzunköprüspor Teknik Direktörü ve Akademi Genel Koordinatörü Nejat Öntaş da burada yetişecek sporcuların profesyonel olarak ülkeye hizmet edeceklerini söyledi.

 

ÜLKE SPORUNA HİZMET EDECEKLER

 

Uzunköprü’de sosyal demokrat belediyeciliğin gereğini bu defa sportif anlamda gerçekleştirdiklerini kaydeden Uzunköprü Belediye Başkanı Av. Enis İşbilen ise “8 Temmuz tren kazasında kaybettiğimiz yavrumuz Oğuz Arda Sel ve babası Hakan Sel’in hatırasını bu şekilde yaşatmak istedik. Hayatını kaybeden her vatandaşımız bizim için özeldi, küçük bir ihmal sonucu 25 vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü hala içimizde yaşıyoruz. Akademiye kayıt yaptıran öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize tüm spor malzemeleri ücretsiz olarak verilecek olup, teknik ve idari kadro tarafından sportif ve eğitim profili sürekli olarak takip edilecek, yazılı ve sınavları için özel programlar uygulanacak ve futbol eğitiminin okula olan ilgisinin azalmasına izin verilmeyecektir” dedi. Konuşmaların ardından Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz tarafından akademiye kayıt yaptıran öğrencilere Oğuz Arda’nın görselinin yer aldığı tişört dağıtıldı.

Haber / Gökhan YILMAZ