İmar başvurusu için son tarih 31 Ekim!

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, İmar Başvuru süresinin 31 Ekim Çarşamba günü sona ereceğini belirterek konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çolpan, yapıların imar kurallarına

GÜNDEM 13.10.2018 15:34:00 0
İmar başvurusu için son tarih 31 Ekim!

Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, çıkarılan İmar Barışı yasasının, vatandaşların yıllardır sürüncemede kalan ve bir türlü sonuçlanamayan kaçak ev projesine aykırı yapılmış yapıların iskân sıkıntılarının çözümünde büyük bir kolaylık sağladığını ifade etti.

 

İMAR AFFI KANUNU

Yapıların imar kurallarına uygun olup olmadıkları, imara uygun inşa edilmiş olmalarına rağmen daha sonra kaçak olarak bölümler eklenmesi ile uygunluğu bozulan yapıların resmiyet kazandırılması için imar affı gerektiğini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan "İmar Barışı, 2981 Sayılı İmar Yasası, imar ve gecekondu yasalarına uymayan şekilde inşa edilmiş ya da inşa aşamasında olan bütün yapılar hakkında uygulanacak işlemleri düzenleyen, hak sahiplerinin mülkiyet sorunlarını çözen ve "İmar affı" olarak bilinen kanundur" dedi.

 

İSKAN VERİLMESİ VE FİNANS SAĞLAMASI AMACIYLA DÜZENLENDİ

İmar Barışı'nın 18 Mayıs 2018 tarihinde 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanun’un Geçici 16. Maddesi ile 3 Mayıs 1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununa eklenen Geçici 16. Madde ile İmar barışı olarak adlandırılan bir uygulama olduğunu belirten Çolpan, "İmar barışı uygulaması, iskansız yapıların belli bir harç karşılığında kayıt altına alınarak iskan verilmesi ve bu gelirin dönüşüm projelerine finans sağlaması amacıyla getirilen bir düzenlemedir" dedi.

 

"YAPILAR BU KANUNDAN FAYDALANMALIDIR"

Başvuru süresinin uzatılmaması halinde son günün 31 Ekim 2018 Çarşamba günü olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Çolpan, hiçbir şekilde mevcut imar kanunu kapsamında ruhsatlandırılamayan ve bunun sonucu olarak da iskan alamayacak olan kaçak veya projesine aykırı yapılmış yapıların bu yasadan faydalanarak yapı kayıt belgelerini almaları konusunda uyardı. Çolpan, "Başvuru için artık son günler. Özellikle Yenice Mahallemizdeki sahil şeridinde bulunan iskansız yapı sahiplerinin en kısa sürede başvurularını tamamlamaları çok büyük önem arz etmektedir. Bu durumda olan tüm yapılar bu kanundan faydalanmalıdır" sözlerine yer verdi.

 

Haber / Özge MERİÇ