Emeklilikte yaşa takılanlar meclis gündeminde

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, emekli olmak prim ve gün sürelerini doldurmalarına rağmen yaş şartı nedeniyle emekli olamayan vatandaşların durumunu meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Kaplan,

GÜNDEM 13.10.2018 15:13:00 0
Emeklilikte yaşa takılanlar meclis gündeminde

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanlığına sunduğu soru önergesi sunan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, emekli olmak için gerekli şartlardan prim ve gün sürelerini doldurmalarına rağmen yaş şartı nedeniyle emekli olamayan çok sayıda vatandaş olduğunu ifade etti.

 

“YÜZBİNLERCE VATANDAŞIN MAĞDUR OLMASINA NEDEN OLUYOR”

Aynı sene içinde ve aynı şartlarda çalışma hayatına giren, hizmet sayısı ve prim günü aynı fakat yaşı büyük olanların emekli olduğunu, yaşı küçük olanın ise prim ve gün sürelerini doldurmasına rağmen yaş şartı olduğu için beklemek zorunda kaldığını söyleyen Kaplan, bu durumun yüz binlerce vatandaş ve ailelerinin mağdur olmasına neden olduğunu söyledi.

 

BAKAN SELÇUK’A SORDU

Soru önergesinde, emeklilikte yaşa takılan kaç vatandaşın olduğunu soran Kaplan, “Emeklilikte yaşa takılan ve hiçbir işte çalışmayıp yaşının dolmasını bekleyen kaç vatandaşımız vardır? Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın, emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili kabinenin gündeminde olmadığını fakat meclis ayağını farklı olduğunu, meclisin kendi kanunlarını çıkarabileceğini beyan etmiştir. İlerleyen günlerde konu kanun teklifi olarak meclise geldiğinde kabine ve bakanlık olarak destek vermeyi düşünüyor musunuz? Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımız ile ilgili herhangi bir çalışmanız var mı? Yok ise yasal bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz? Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderilmesi adına, bakanlığınıza kaç milletvekili tarafından yazılı soru önergesi verilmiştir?” sorularını yöneltti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU