Genç çiftçilere 4 milyon 710 bin TL hibe

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tekirdağ'da Arıcılık projeleri olan Genç Çiftçilere Arıcılık Malzemeleri, düzenlenen tören

GÜNDEM 12.10.2018 12:13:00 0
Genç çiftçilere 4 milyon 710 bin TL hibe

Malkara Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü önünde düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan, Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tekirdağ Arıcılar Birliği Başkanı Güneş Aytaç ve İl Şube Müdürleri ile destek almaya hak kazanan Genç Çiftçiler katıldı.

 

 157 GENÇ ÇİFTÇİYE HİBE DESTEĞİ

Törenin açılış konuşmasını yapan Arıcılar Birliği Başkanı Güneş Aytaç Genç Çiftçilere ve Arıcılığa verilen desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca da “2016 yılında başlayan ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve 2016 yılında 142, 2017 yılında 151 ve 2018 yılında da 157 genç çiftçiye toplamda 4 milyon 710 bin TL hibe desteği sağlandı” dedi.

 

KOVAN VE ARICILIK MALZEMESİ VERİLDİ

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da “İlçelerimizde büyük baş ve küçükbaş hayvancılığa yönelik olarak hibe destekleri sağlandı. Yine mantarcılık, seracılık üzerine destekler sağlandı. Bugünde kişi başı 30 bin lira değerinde kovan ve aletleri ile birlikte 11 genç çiftçimize vereceğiz” dedi.

 

“ARICILIĞI UYGUN BİR BÖLGE”

Bölgenin, ayçiçeği ve diğer bitki florası açısından zengin bir bölge olduğunu kaydeden Ceylan “Bölgemiz arıcılığa uygun bir bölge. Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Saray ve Süleymanpaşa ilçelerimizde arıcılık oldukça gelişiyor. Ama yeterli değil. Arıcılıkta asıl önemli olan Gezginci arıcılıktır. Bunun geliştirilmesi lazım. Sadece bir bölgede bu işi yürüttüğümüz zaman hem gelir açısından hem de verimlilik açısından tam istediğimiz seviyeye ulaşamıyoruz.   İnşallah verilen bu desteklerle arıcılık gelişir ve bölgemizde ayrı bir gelir kaynağı olur” dedi.

 

BELGELERİ VE HİBE MALZEMELERİ TESLİM EDİLDİ

Törende Vali Ceylan, Malkara Kaymakamı Erkan Karahan ve Tarım ve Orman İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca Hayrabolu, Malkara, Şarköy ve Süleymanpaşa’dan hibe destek almaya hak kazanan 11 Genç çiftçiye hem belgelerini hem de hibe edilen Arıcılık Malzemelerini teslim etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU