'Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı' konulu seminer düzenlendi

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda '10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü' kapsamında çocuklar ve ailelere

YAŞAM SAĞLIK 11.10.2018 16:05:00 0

Dünya Ruh Sağlığı Federasyonunun girişimi ile 1992 yılından bu yana tüm dünyada 10 Ekim olarak kabul edilen 'Dünya Ruh Sağlığı Günü'nde ruh sağlığının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi için çeşitli faaliyetler yapılarak konunun toplum içindeki farkındalığını arttırılıyor.
 

DEĞİŞEN DÜNYADA GENÇLER VE RUH SAĞLIĞI
         

Sağlık Müdürlüğü tarafından bu yılki Ruh Sağlığı Günü’nün ana teması "Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı" olarak belirlenerek çocuk ve ailelere yardımcı olmak amacıyla çeşitli programlar düzenlendi. Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi koordinasyonunda Süleymanpaşa ve  tüm ilçelerde eş zamanlı olarak Gençlik Merkezlerinde, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne bağlı kütüphanelerde çocuk ve ailelere yönelik eğitim programları düzenlendi.

 

PSİKOLOJİK DAYANIKLILIK SEMİNERİ

 

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü dolayısıyla Tekirdağ'da organize edilen eğitim programları kapsamında Süleymanpaşa Değirmenaltı Gençlik Merkezi'nde Psikiyatri Uzmanı Dr. Serhat Yahşi tarafından gençlere yönelik “Psikolojik Dayanıklılık” semineri düzenlendi. Çorlu'da Gençlik Merkezi'nde Psikiyatri Uzmanı Dr.Korkut Budak tarafından gençlere yönelik “Psikolojik Dayanıklılık” semineri düzenlendi. Namık Kemal Kütüphanesi'nde Psikolog Yusuf Ayar ve Sosyal Çalışmacı Ayşe Düzlek gençlere yönelik “Psikolojik Dayanıklılık” semineri ve Çocuk Gelişimi Uzmanı Nergis Yıldız tarafından anne babalara yönelik “Ergeni Anlayan Anne-Baba” semineri verildi.

 

ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ ALDILAR

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Başkan Yardımcısı Dr.Hülya Becerir, İlçe Sağlık Müdürü Uzm.Dr.Evren Tarım, Ruh Sağlığı Birim Sorumlusu Uzman Hacer Tekgöz ve Psikolog Mehmet Ali Erbay tarafından Çorlu Amatem Birimi ve Toplum Ruh Sağlığı Birimi ziyaret edilerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 

Haber / Özge MERİÇ