'Her Bağış 3 Hayat' kan bağışı kampanyası

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından oluşturulan "Kan Ver Hayat Ver" kan bağışı kampanyası kapsamında kan verme etkinliği düzenlendi. Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokul

GÜNDEM 10.10.2018 17:40:00 0

Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulu öğrencileri, Edirne İl Millî Eğitim Müdürlüğünün "Kan Ver Hayat Ver" kan bağışı kampanyası kapsamında kan verme etkinliği düzenledi. Öğrenciler bir hafta boyunca Edirne'nin kalabalık yerlerinde stant kurarak vatandaşları okullarında düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek olmaya davet etti.

 

KAMPANYAYA DESTEK OLARAK KAN BAĞIŞINDA BULUNDULAR

Ortaokulu öğrencilerinin daveti üzerine kan bağışında bulunmak üzere okula gelen vatandaşlar, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Türk Kızılayı Edirne Şubesi işbirliğinde okul bahçesinde kurulan kan bağışı çadırında kampanyaya destek olarak kan bağışında bulundu. Okul yönetimi tarafından öğrenciler arasında düzenlenen en çok bağışçıya kim ulaşacak yarışması kapsamında, kan bağışı için okula gelen vatandaşlar, öğrencilerin sınıfları adına oluşturdukları stantlara giderek adlarını yazdırdı. Gün sonunda en çok bağışçıya ulaşan sınıf okul yönetimi tarafından ödüllendirileceği belirtildi.

 

BİN 825 ÜNİTE KAN BAĞIŞLANDI

 

Edirne Vali Yardımcısı Şenol Levent Elmacıoğlu, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ve Türk Kızılayı Edirne Şube Başkanı Kadir Çakay, kampanyanın ilk gününde kan bağışında bulunarak ve kampanyaya destek olarak öğrencilerin yanında oldular.  İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, bağışlanan bir ünite kanın üç hayat kurtardığını söyleyerek, Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılayı Edirne Şubesi işbirliğinde, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında başlatılan "Kan Ver Can Ver" projesi kapsamında il genelinde bin 825 ünite kan bağışında bulunulduğunu söyledi.

 

SADECE BİR GÜNDE 192 ÜNİTE KAN BAĞIŞI

 

2018-2019 eğitim öğretim yılında İl Milli Eğitim Müdürlüğü  koordinasyonunda, Türk Kızılayı Edirne Şubesi işbirliğinde "Her Bağış Üç Hayat" adıyla devam edeceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü, proje kapsamında okullara gelen Edirne Kızılay Kan Merkezi  görevlileri tarafından öğrencilerin ve velilerin kan bağışının önemi hakkında bilgi verdiklerini belirtti. Her Bağış Üç Hayat kampanyası kapsamında Kırkpınar Ağası Alper Yazoğlu Ortaokulunda bir günde 192 ünite kan bağışında bulunulduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, gönüllü olarak kan bağışı kampanyasına destek olan, başta aileleri olmak üzere vatandaşları bilgilendirdi.

 

Haber / Seda AKYOL