Meclis komisyon raporlarını karara bağladı

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı'nın 2'nci oturumu dün saat 16:00'da Belediye Başkanı İrfan Mandalı başkanlığında yapıldı. Toplantıda komisyon raporla

GÜNDEM 8.10.2018 20:22:00 0
Meclis komisyon raporlarını karara bağladı

Bülent Çiftçi, Bahtiyar Büyükbüce, Ufuk Bayraktar ve Yılmaz Saç’ın katılmadığı toplantıda ilk olarak 2019 mali yılı bütçe içi işletmelerde uygulanacak ücret tarifesi ile ilgili tarife komisyonu raporu oybirliği ile kabul edilirken, 2019 yılı mali yılı ücret tarifesi konulu yazı da oy birliği ile karara bağlandı.

 

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE GÖNDERİLDİ

180 ada 1 nolu parsel cami alanı ve çevresindeki imar yollarına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu görüşülerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclisi’ne gönderilmesi komisyonca oy birliği ile kabul edildi. Atatürk Mahallesi 2480 ve 3008 numaralı parsellere ilişkin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin meclis kararı ile onaylı 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine istinaden hazırlanan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili İmar Komisyonu raporu mecliste oybirliği ile kabul edildi.

 

MECLİS TARAFINDAN DA KABUL EDİLDİ

Kapaklı Yanıkağıl Mahallesi Yüksek Hızlı Tren Hattı ve yakın çevresine ait 1/1000 ölçekli Uygulama imar Plan Değişikliğine ilişkin İmar Komisyonu raporunun da görüşüldüğü toplantıda omisyon plan değişikliği konusunun Tekirdağ Büyükşehir Belediye meclisine gönderilmesini oy birliği ile kabul ederken, komisyon kararı meclis tarafından da kabul edildi. 31 Ekim 2007 tarihinde vefat eden politikacı, fizik profesörü Erdal İnönü isminin Atatürk Mahallesi Ozan Sokak’ta bulunan bir parka verilmesi konusuna ilişkin komisyon raporunun da görüşüldüğü toplantıda bahsi geçen park alanının daha önceden verilmiş bir ismin bulunmamasından dolayı Erdal İnönü isminin verilmesi hususunda daha detaylı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devamına  ilişkin komisyon raporu meclis tarafından kabul edildi.

 

AKTARMA OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Ek bütçe konulu yazıya ilişkin Plan ve Bütçe komisyonu raporu meclis tarafından oy çokluğu ile kabul edilirken, aktarma konulu madde ise oy birliği ile kabul edildi. Plan ve Bütçe komisyonuna havale edilen 2019 mali yıla ve izleyen iki yıla ait gider gider bütçesi konulu yazı ise oy çokluğu ile meclisten geçti. İlgili gündem maddesi ile ilgili konuşan AK Partili meclis üyesi Metin Kanat, bütçenin hizmete dönüştürüldüğü kanaatinde olmadığını ifade etti. 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan İrfan Mandalı ile bu dönemde büst, heykeller yaptıklarını kaydeden Kanat “Hakkını yememek gerekiyor” derken, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı da “Bu işler yasal mevzuata göre yürüyor. Bu döneme kadar iller bankasından bir kuruş kredi almadık” dedi.

 

“B VE C PLANLARINI DEVREYE SOKACAĞIZ”

Kapaklı Belediyesi’nin Türkiye genelinde hiç borcu olmayan sayılı  belediyelerden biri olduğunu kaydeden Mandalı, belediye olarak 1 lira faiz ödemediklerini belirtti. Belediyenin kendi bütçesi ile işleri ve hizmetleri yürüttüklerini dile getiren Başkan Mandalı, “Asfalt plenti ile ilgili de inşallah mühürleme olayını çözdürürler. 120 bin nüfusla Kapaklı’da havaların güze olmasıyla birlikte sıcak asfaltı dökelim” dedi. Mandalı, bu sorun çözülmezse B ve C planını devreye sokacaklarını kaydetti.

 

“HİZMET BEKLİYORUZ”

Mandalı’nın bu sözleri üzerine konuşan AK Partili Metin Kanat, “Keşke borçlansaydık da hizmet yapsaydık. Borç yiğidin kamçısıdır. Hizmet yapalım borcumuz olmasın o zaman övünelim” diyerek Kapaklı Belediyesi’nden hizmet beklediklerini söyledi. Kanat’ın büst ve heykellerle ilgili eleştirilerine espriyle cevap veren Başkan Mandalı “İstifa eden birisinin yerine meclise girdiniz. Görev süreniz bittiği zaman istiyorsanız sizin büstünüzü de Kapaklı’ya kazandırırız” dedi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantı sona erdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU