Yozgatlılar Derneği'nde Sungur dönemi

2 yıl önce kurulan Çerkezköy Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, ilk olağan kongresini Pazar günü saat 17:30'da yaptı. Amfi Tiyatro yanındaki dernek binasında  yapılan kongrede, Trakyaâ??

GÜNDEM 8.10.2018 20:00:00 0
Yozgatlılar Derneği

Kongre açılış, yoklama ve divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Divan Başkanlığına Çerkezköy Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Emrullah Ataçay getirilirken, katip üyeliklere de Mesut Sarı ve Mehmet Duran getirildi.

 

“KISA SÜREDE GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLACAĞIZ”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından derneğin kurucu başkanı Osman Karadavut faaliyet raporu, gelir gider hesapları ve bilanço ile ilgili bilgi verdi. Hesaplar oybirliği ile kabul edildi. Genel kurulda konuşan Osman Karadavut, derneğin kurulduğu 2016 yılı Haziran ayından bu yana birçok etkinlik düzenlediklerini belirtti. Yozgatlıları her platformda en iyi şekilde temsil ettiklerini kaydeden Karadavut, “Trakya’daki 5 Yozgatlı derneğimiz ile bir araya gelerek Trakya Yozgatlılar Derneği Federasyonu kurma çalışmalarımız var. Dernek başkanları ve yönetimleri federasyon başkanlığı görevini benim üstlenmemi istediler. Kısa süre içerisinde bunu gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

 

MERKEZİ ÇERKEZKÖY OLACAK

Federasyonun merkezinin de Çerkezköy olacağını dile getiren Karadavut, üyelere hakkını helal ettiğini söylerken, onlardan da helallik istedi. Karadavut, bundan sonra da yeni seçilecek başkanını yanında olacağını ve her türlü desteği vereceğini söyledi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından seçimlere geçildi. Seçimlere Emin Sungur başkanlığındaki tek liste ile gidilirken, açık oylama usulü ile yapılan seçimde genel kurula katılan 101 üyenin tamamının oyunu alan Emin Sungur dernek başkanlığına seçildi. 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Emin Sungur başkanlığındaki yönetimde Osman Karadavut,Yusuf Güler, Elvan Kılıç, Cevdet Demiryürek, Mehmet Duran ve Gültekin Demiryürek yer aldı. Denetim Kurulu Asil üyeliklerine de Burhan Koç,Ahmet Güler ve Mesut Sarı seçildi. Kendisini ve yönetimini bu göreve layık gören tüm üyelere teşekkür eden Emin Sungur, “Yeni yönetim kurulu olarak bundan böylede tüm üyelerimizle birlikte birlik ve beraberlik içinde çalışacağız.Sıkıntılarımızı birlikte çözeceğiz” dedi. Sungur, kurucu başkan Osman Karadavut ve yönetimine de hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU