Hırsızlar mezarlığa dadandı

Malkara Göztepe Mezarlığı'nda bulunan ve hayırseverler tarafından yaptırılan 6 çeşmenin muslukları, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalındı. Hırsızlıkla ilgili soruşturma ba?

GÜNDEM 8.10.2018 19:52:00 0
Hırsızlar mezarlığa dadandı

Dedesinin ölümünün 52’nci günü mezarını ziyaret eden 35 yaşındaki Onur Akıncı, “Mezarlığa geldim. Ancak hayır için yapılan hayratların tamamının çeşmelerini çalmışlar. Gördüğüm kadarıyla su şebeke hatlarını da kesmişler. Burada 6 adet hayrat çeşmesi var ama hiçbirinin musluğu yok. Bir damla bile su yok. Benim gibi kabristanlığı dolaşmaya gelen vatandaşlar da su bulamadılar. Muslukları yerinden sökerek çalmışlar” diyerek hırsız ya da hırsızların bulunmasını istedi.

 

YERİNDEN SÖKÜLEREK ÇALMIŞLAR

İstanbul'dan yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için gelen 57 yaşındaki Rasim Karaca da “Mezarlığa geldik. Çeşmelerden su alayım dedim ama koca mezarlığı gezdim, hiçbir hayrat çeşmesinin musluğu olmadığını ve yerinden sökülerek çalındığını gördüm. Hepsini çalmışlar. Bu çok üzücü bir olay” dedi.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

76 yaşındaki Rahmi Çetin de “Yakınlarımıza dua edip, su dökmek için mezarlığa geldik; ama su yok çeşmeleri çalmışlar. Yazıktır. Tekrar eve gidip, su alıp, geldik” dedi. Mezarlıktaki musluk hırsızlığıyla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ