Tekirdağ Barosu'nda bir ilk

Tekirdağ Barosu'nun 2018 yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kongrede mevcut başkan Erhan Sezer ile Abdullah Özilhan, Bülent Özen, Filiz Özyurt ve Sedat Tekneci yarıştı. 205 oy alan Sedat Tekneci TekirdaÄ

GÜNDEM 8.10.2018 18:28:00 0
Tekirdağ Barosu

Tekirdağ Barosu’nun 2018 yılı Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kongrede mevcut başkan Erhan Sezer ile Abdullah Özilhan, Bülent Özen, Filiz Özyurt ve Sedat Tekneci yarıştı. 205 oy alan Sedat Tekneci Tekirdağ Barosu başkanlığına seçilirken, Erhan Sezer 142, Bülent Özen 129, Filiz Özyurt 65 ve Abdullah Özilhan 44 oy aldı. 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Baro yönetim kurulu asil üyeliklerine 277 oyla Çerkezköy’den Egemen Gürcün, 251 oyla Ertuğ Görkem Varol, 245 oyla Tekirdağ’dan Barış Aktaş, 232 oyla Çerkezköylü avukat Tolga İşcan, 213 oyla Çorlu’dan Havva Nalbant Tekin, 205 oyla Zümrüt Canku Arslan, 203 oyla Uğur Yüksel, 191 oyla Tekirdağ’dan Belgin Tunca, 190 oyla Ertürk Karataş, ve 182 oyla Merve İşbilen seçildi.

 

DİSİPLİN KURULU

Disiplin kuruluna da 263 oyla Çerkezköylü avukat Ahmet Rahman Metin, 262 oyla Tekirdağlı avukat Mehmet İşcan, 222 oyla Tekirdağlı avukat Haşim Uzun, 191 oyla Ayşen Girgin, 190 oyla Çorlulu avukat Fatih Mehmet Talan seçildi.

Türkiye Barolar Birliği delegeliğine Tekirdağlı Avukat İzzet Güneş Gürseler, Çorlulu avukat Huriye Altay Erol, Çorlulu avukat Murat İşcan ve Halil Yazgı seçilirken, denetim kuruluna da Muratlılı avukatlar Musa Varol ve Bahar Meriç seçildi.

 

“EN GÜÇLÜ NOKTAYA GETİRMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Seçimlerin ardından teşekkür konuşması yapan Tekirdağ Barosu Başkanı Sedat Tekneci “Bu ağır sorumluluğun altında çalışacağız, hizmet edeceğiz ve Tekirdağ Barosu’nu en güçlü noktaya getirmek için birlikte çalışacağız. Seçilen yönetim kurulu arkadaşlarıma, disiplin kurulu arkadaşlarıma, birlik delegesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hukukun, hukuka güvenin çok dipte olduğu noktada hepimiz çok büyük sorumluluklar üstlendik. Yargıda büyük sorunlar var. Ama yargıdaki bu güveni yukarı çıkaran avukatlar. O yüzden tek başımıza biz bir hiçiz. Birlikte başarmak, birlikte Tekirdağ Barosu’nun adını Türkiye çapında duyurmak için mücadele edeceğiz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Meslektaşları yeniden yönetim kurulu üyeliğine seçilen Egemen Gürcün’ü tebrik ederken, Gürcün de sosyal medya hesabı üzerinden kendisini yeniden bu göreve layık gören meslektaşlarına teşekkür ederek “277 oy vererek bu göreve en yüksek oy ile getirilmemi sağlayan tüm genel kurul üyelerine minnettarım. Verdiğiniz görevi en iyi şekilde yerine getirmek için var gücümle çalışacağım. Çok teşekküre ederim” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ