'Türk milleti tüm varlığı boyunca teröre izin vermemiştir'

Edirne Belediye Meclisi Ekim Ayı Olağan Toplantısı Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Gürkan, terörü lanetleyerek "Türk Milleti ne pahasına

GÜNDEM 7.10.2018 12:11:00 0

Batman'ın Gercüş ilçesinde operasyona giden askeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden 8 şehidimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar dileyen Gürkan, terörü lanetledi. Bu toprakların kendini koşulsuz bir şekilde vatanı için feda eden kahramanlarla dolu olduğunu söyleyen Gürkan “Dün şehit olan 8 Mehmetçiğimiz de kahramanlarımızın arasına katıldılar. Türk Milleti ne pahasına olursa olsun, tüm varlığı boyunca teröre izin vermemiştir. Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun; Türk Milleti bedeli ne olursa olsun karşı çıkmıştır, karşı çıkmaya da devam edecektir. Bundan hiç şüphemiz yok. Ama Doğu ve Güneydoğuya daha çok destek olmamız gerektiğini Van Gürpınar’da çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan korunması; özellikle de terörün eline düşmemelerini spor yoluyla sağlamak adına düzenlenen “Kırkpınar’dan Gürpınar’a” isimli projede bir kez daha anladım ve hissettim. Gençlerin ve çocukların sporcu olarak yetişmesi için gelen taleplere duyarlı olmamız gerektiğini bir kez daha anladım” dedi.

 

“KULLANILMAYAN ÖDENEKLERİ AKTARIYORUZ”

Türkiye ve Balkanlar’ın en büyük İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nde hazırlıkların sona yaklaştığını söyleyen Gürkan, “İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nün Anka Park ile uzaktan- yakından ilgisi yok. Anka Park bir eğlence parkı; burası bir eğitim müzesi. İnteraktif Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü hafta içinde öğrenciler girebilecek. Öğrenciler bireysel olarak değil gruplar olarak gezecek. Başlarında uzman öğretmenler olacak. MEB müfredatına uygun içeriklerle hazırlıyor. Çocuklar burada yaparak ve yaşayarak öğrenecek. Şimdi yeni bir projemiz var. ‘Fatih Sultan Mehmet’in Düşü’ projenin ismi. Bunu şimdi açıklamayacağım, sürpriz olsun. Bu da çok güzel bir proje.  Hem Edirne’ye hem de Fatih Sultan Mehmet’in şanına yakışan bir proje olacak. Onun için diğer birimlerdeki kullanılmayan ve kullanılmayacak ödeneklerin bir bölümünü buraya aktarıyoruz” dedi.

Haber / Özge MERİÇ