Atık bıraktığı iddia edilen tesis incelendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, Ergene Nehri'nin kolu olan ve geçtiğimiz gün kırmızı ve pembe renkte akan Çorlu Deresi'ne atÄ?

GÜNDEM 5.10.2018 17:31:00 0
Atık bıraktığı iddia edilen tesis incelendi

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tesislerin önündeki kanalizasyon bağlantılarında dereye atık bırakılıp bırakılmadığının tespiti için,Çorlu Deresi'ne atıkların boşaltıldığı boru ve çevresinde Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (TESKİ) ekipleriyle birlikte kazı çalışması yaptı. Ekipler, kilometrelerce süren atık borunun gittiği fabrika ve bağlantılarını tespit etmek için gün boyunca çalışmalarını sürdürürken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak da kazı çalışmalarını izledi.

 

NUMUNELER ANALİZ EDİLECEK

Sabah saatlerinden itibaren tespit edilen firmadan numuneler aldıklarını ve bu numunelerin analiz edileceğini belirten Albayrak “Ekiplerimiz iddia edilen kaçak hattı kazı çalışmalarıyla bulmaya çalışıyor. Dereden alınan numune ve firmadan alınan numuneler karşılıklı analiz yapılacak” dedi. Albayrak, TUBİTAK tarafından yapılacak çalışmaların sonuçlandırılmasının ardından sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağını ifade etti. Önceki gün pembe ve kırmızı akan Çorlu Deresi’nde suyun rengi eski haline dönerken, derenin bazı bölümlerinde atıklar nedeniyle kırmızı renkli tortular oluştu. Firma yetkilileri ise dereye herhangi bir şekilde atık bırakmadıklarını iddia etti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ