Karekodlu Çek uygulamasının faydaları anlatıldı

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbirliğinde, "Çek Konusundaki Güncel Gelişmeler ve Karekodlu Çek Uygulaması" kapsamında seminer düzenlendi. Çorlu TSO Batı Eğitim Salo

GÜNDEM 4.10.2018 16:32:00 0
Karekodlu Çek uygulamasının faydaları anlatıldı

Tahsilat riski yönetiminde karekodlu çek sisteminin faydalarına değinilen seminerde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) işbirliğinde hayata geçirilmiş olan "Karekodlu Çek" uygulaması, Çek Kanunundaki değişiklikleri de içeren 6728 sayılı "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında 01 Ocak 2017 tarihinden itibaren zorunlu hale geldiği belirtildi.

 

KARŞILIKSIZ ÇEK ORANLARI DÜŞTÜ

 

Karekodlu Çek uygulamasının zorunlu hale gelmesinden bu zamana kadar bankalar tarafından çek hesabı sahiplerine karekodsuz çek yaprağı verilmediği, Karekod sistemi ile lehdarın tüm ödeme geçmişinin ortaya çıkmasının sağlandığı açıklandı. Karekodlu Çek uygulamasıyla piyasada çeke duyulan güvenin artırılmasnın ve karşılıksız çekin engellenmesinin amaçlandığı kaydedilerek karekodlu çek uygulaması ile iç piyasaya şeffaflık getirilirken karşılıksız çek sayısının azaltılması ve çek sahtekarlıklarının önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi. Düzenlenen seminerde 2017’den günümüze uzanan süreçte karşılıksız çek oranlarında düşüş gözlemlendiği açıklandı.

 

Haber / Özge MERİÇ