Tekirdağ'dan milli takıma 8 sporcu

Avrupa şampiyonlarına katılacak Taekwondo Ümit ve Yıldız Milli Takımları belirlemek için Konya'da Seçme Müsabakaları yapıldı. Ozan Toytoğlu seçmede yerini koruyarak Avrupa Şampiyonasına katıl

SPOR 3.10.2018 16:41:00 0
Tekirdağ

Türkiye Şampiyonlarında derece yapmış 177 Ümit ve 162 Yıldız üst düzey sporcunun Milli Takıma girebilmek için yarıştığı seçmelerde Tekirdağ’dan 4 taekwondocu mücadele verdi.

 

AVRUPA ŞAMPİYONASINA KATILACAK

Yıldız 61 kg erkeklerde Tekirdağlı Türkiye Şampiyonu taekwondocu Ozan Toytoğlu seçmede yerini koruyarak Avrupa Şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Yıldızlar 47 kg’da Türkiye 2.si olan Tekirdağlı sporcu İdil Zafer, finalde yenilerek Avrupa vizesi alamazken, 57 kg’da Türkiye 9.su Kerim Can Balo ve Ümitler 46 kg’da Türkiye 9.su Nilay Gürbüz de üstteki rakiplerini geçemediler.

 

MİLLİ TAKIMDA YER ALMAYI BAŞARDILAR

Sene içinde Yunanistan’da gerçekleştirilen Başkanlık Kupasında Yıldız 55 kg’da Işıl Zafer,Bulgaristan’da yapılan Avrupa Oyunlarında Yıldız 33 kg’da Sudenaz Kaya, 41 kg’da Alperen Ayaz, 59 kg’da Feyzanur Akçay, Ümitlerde +68 kg’da Beste Türoğlu, 68 kg’da Barış Bıçakçı ve 87 kg’da Ali Bıçakçı Avrupa şampiyonalarına kota kazanarak Milli takımda yer almayı başardı.

 

ŞAMPİYONALARA KATILACAKLAR

Tekirdağlı sporcular Beste Türkoğlu,Barış Bıçakçı ve Ali Bıçakçı 8-11 Kasım 2018 tarihlerinde Polonya’da yapılacak Ümitler Avrupa Şampiyonasında,Sudenaz Kaya, Işıl Zafer, Feyzanur Akçay, Alperen Ayaz ve Ozan Toyoğlu 28 Kasım – 2 Aralık tarihlerinde İspanya ‘da yapılacak Yıldızlar Avrupa Şampiyonasında yer alacak.

 

Haber / Özge MERİÇ